De IDM organisatie heeft de aangepaste kalender voor het seizoen 2020 bekendgemaakt. Het seizoen gaat beginnen met de thuisrace van 14 t/m 16 augustus in Assen. Om zich optimaal voor te bereiden, testte Melvin van der Voort afgelopen week twee dagen op het TT Circuit Assen.  

Op de aangepaste IDM kalender 2020 staan in totaal vier evenementen voor de IDM Supersport 300 klasse. Het seizoen begint half augustus in Assen. Vervolgens zijn er in september doordeweekse evenementen op de Sachsenring en Lausitzring. Eind september wordt het IDM seizoen afgesloten op Hockenheim. Deze evenementen worden allen vooralsnog zonder publiek verreden, maar de races zijn wel te volgen met beelden via een livestream.

Ter voorbereiding op deze seizoensstart trainde Melvin van der Voort afgelopen week tweemaal op het TT Circuit Assen. De eerste keer was zaterdag 27 juni tijdens een trackday van CRT Holland. Melvin was samen op de baan met 600cc en 1000cc motoren, waardoor het erg lastig was om een vrije ronde te vinden. De eerste twee sessies van de dag waren droog en daarin heeft de 14-jarige coureur lekker kunnen rijden. Vervolgens begon het keihard te regenen, waardoor de testdag vroegtijdig voorbij was.

Woensdag 1 juli was er trainingsdag van de KNMV op het TT Circuit Assen. Het volledige SWPN was aanwezig en Melvin kon tijdens deze dag veel meters maken. In de middag werd er ook een racesimulatie gehouden, waarbij Melvin zich goed liet zien in een veld met WK-rijders en snelle collega IDM coureurs.

Melvin: “De eerste sessie was het nog nat, dus die hebben we overgeslagen. Daarna was het droog en hebben we veel meters kunnen maken. Er waren ook WK-rijders aanwezig, waar ik mij goed mee kon meten. Ik kon het tempo redelijk bijhouden, dus het was positieve dag!” In de komende maand staan er meer trainingen gepland ter voorbereiding op de eerste IDM races.

IDM kalender 2020

  • Ronde 1 – 14 t/m 16 augustus – TT Circuit Assen
  • Ronde 2 – 7 & 8 september – Sachsenring
  • Ronde 3 – 11 & 12 september – Lausitzring
  • Ronde 4 – 25 t/m 27 september – Hockenheimring

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App