Michael van der Mark heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Motul Italian Round de achtste tijd op de klok weten te zetten. Volgens de Rotterdammer ging het allemaal niet vanzelf, maar ondanks dat wist hij zich wel rechtstreeks te plaatsen voor de zaterdag te verrijden Superpole 2 kwalificatie.

Twee vrije trainingen stonden er vrijdag in Imola op het programma voor de World Superbike coureurs. Vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training wist Michael van der Mark de zevende rondetijd op de klok te zetten. Na de middag tijdens de tweede vrije training wist de Yamaha Official WorldSBK Team coureur als enige binnen de top tien zijn eigen snelste rondetijd uit de eerste sessie niet aan te scherpen en moest er genoegen genomen worden met de elfde rondetijd.

Na afloop bleek echter dat de tijd uit de eerste sessie goed was voor de achtste tijd algemeen, een tijd en een positie die recht gaven op rechtstreekse plaatsing voor de zaterdagochtend te verrijden Superpole 2 kwalificatie.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team:
“Het was vandaag zeker geen makkelijke dag, maar het is pas vrijdag en het zijn nog maar vrije trainingen. We moeten blij zijn dat we rechtstreeks door zijn naar Superpole 2. We hadden vandaag veel moeite met de grip, maar aan de andere kant zijn er ook sectoren waar ik me vertrouwd voel met de motor. Morgen moeten we ons zien te focussen op de achterkant van de motor. Al met al denk ik dat we het vandaag goed hebben gedaan en het er in zit dat we ons morgen zullen kunnen verbeteren. De voorkant hebben we tijdens de eerste twee vrije trainingen al veel verbeterd, maar de achterkant moet zeker nog stabieler. Makkelijk ging het allemaal niet vandaag, Imola is best wel een veeleisend circuit, maar hoe dan ook, ik heb een goed gevoel voor zaterdag.”

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s

Motul Italian round Imola: samenvatting vrijdagtrainingen