Michael Ruben Rinaldi zal in 2020 uit blijven komen als coureur in het FIM Superbike World Championship. De Italiaan zal uit gaan komen voor Team Go Eleven Ducati waar hij de plaats in zal nemen van de Eugene Laverty die onlangs het team verliet en de overstap maakte naar het BMW Motorrad WorldSBK Team.

Na zijn eerste volledige seizoen in het FIM Superbike World Championship met Barni Racing moest Michael Ruben Rinaldi op zoek naar een nieuwe werkgever aangezien zijn plaats voor komend seizoen ingenomen zal worden door Leon Camier.

Op de EICMA-motorshow in Milaan werd woensdag bekend dat de Italiaan hierin geslaagd is en een contract heeft getekend bij Team Go Eleven Ducati waar hij de plaats in zal nemen van de na dit seizoen bij het team vertrokken Eugene Laverty.

Michael Ruben Rinaldi: “Het is een genoegen en een eer om komend seizoen uit te mogen komen voor Team Goeleven. Ik ben blij, want dankzij hen zijn we erin geslaagd om een goede overeenkomst te vinden. Mijn doel is nog steeds om te blijven groeien want het wordt pas mijn tweede jaar op rij in het World Superbike. We kunnen goede resultaten behalen en we zullen constanter zijn dan vorig jaar. Ik dank Denis Sacchetti, Gianni Ramello en alle sponsors voor deze kans. Ik kan niet wachten om in januari het seizoen te starten met enkele tests om me voor te bereiden op de eerste race van het seizoen!”

Team Go Eleven teambaas Denis Sacchetti: “Het is overbodig om te zeggen dat ik heel erg blij ben om met een coureur samen te mogen gaan werken die zo gedreven en hongerig is naar het behalen van goede resultaten. Michael is de jonge Italiaanse belofte van het World Superbike. Zijn grote talent is onbetwistbaar, in zijn eerste volledige jaar in het wereldkampioenschap heeft hij al bijna het podium weten te bereiken, en dit bevestigt alles over Rinaldi’s groeipotentieel. Team Goeleven was er bijzonder op gebrand om hem in het team te verwelkomen; wij geloven dat hij een van de meest interessante rijders is op dit moment en we zijn er dan ook van overtuigd dat we samen mooie resultaten zullen gaan behalen.”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App