Michael Ruben Rinaldi winnaar STK1000 race in Imola, Wayne Tessels niet van start

105
tessels
Wayne Tessels | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Michael Ruben Rinaldi is zondagmiddag in Imola winnaar geworden van de STK1000 wedstrijd. In een tot twee keer toe door een rode vlag onderbroken race was de Italiaan het snelst voor Roberto Tamburini en Toprak Razgatlioglu. Wayne Tessels ging niet van start in de race.

De STK 1000 coureurs moesten in Imola zondag lang wachten alvorens zij aan hun race van de Motul Italian Round konden beginnen, dit vanwege het extreme hoge aantal rode vlag situaties, herstarte en uitgestelde wedstrijden eerder op de dag.

Voor Wayne Tessels maakte het echter allemaal niet zoveel meer uit, de Agro On – Kawasaki – Benjan coureur had zondagochtend na afloop van de warm-up al de beslissing genomen niet van start te gaan en de wedstrijd te laten schieten. De Nederlander nam deze beslissing vanwege de blessures opgelopen tijdens de eerste dag in Imola.

Toen de lichten aan het einde van de middag dan eindelijk op groen gingen bleek het ook in deze wedstrijd niet allemaal van een leien dakje te gaan. Al na een paar ronden ging het voor de eerste keer mis toen Mike Jones en Luca Marconi ten val kwamen en laatstgenoemde medische assistentie nodig had. Het gevolg een rode vlag en een herstart van een nieuwe race over negen ronden.

Na enige vertraging werd de race herstart maar in de eerste ronde ging het vervolgens opnieuw mis toen Alessandro Nocco en Marc Moser ten val kwamen. Beide heren kwamen er weliswaar zonder noemenswaardige verwondingen vanaf maar de troep die men bij de crash op de baan achterliet zorgde wederom voor een rode vlag.

Er volgde opnieuw een herstart over een race van negen ronden. Drie keer is scheepsrecht en dat was ook hier van toepassing want, ondanks diverse crashes van o.a. Florian Marino en Maximilian Scheib, was het Michael Ruben Rinaldi die na negen ronden als winnaar werd afgevlagd voor Roberto Tamburini en Toprak Razgatlioglu.

Federico Sandi werd vierde gevolgd door Marco Faccani, Matteo Ferrari, Sebastien Suchet, Mike Jones, Alex Schacht en Federico Sanchioni.

Met de finish van de STK1000 race kwam er een einde aan een bewogen, lange en door misschien wel een record aantal rode vlag situaties gekenmerkte wedstrijddag van de Motul Italian Round.