Michael van der Mark begint donderdag op het Losail International Circuit in Qatar maar met één doel aan het finale weekend van het seizoen. De Nederlander wil namelijk koste wat kost de derde plaats in het kampioenschap veiligstellen.

Michael van der Mark, teamgenoot Alex Lowes en Kawasaki coureur Toprak Razgatlioglu hebben komend weekend alle drie hun zinnen gezet op de derde plaats in de eindstand van het 2019 FIM Superbike World Championship.

Met alleen nog de wedstrijden op het Losail International Circuit in Qatar te gaan, staat Lowes één punt voor op Van der Mark. De twee Pata Yamaha-rijders moeten dit weekeinde echter ook rekening houden met Razgatlioglu. Hij staat na drie podium finishes tijdens de voorgaande ronde in Argentinië nog maar slecht zes punten achter Lowes.

Michael van der Mark: “Het wordt een heel spannende seizoensfinale, dat is zeker. Slechts zes punten scheiden mij, Alex en Toprak in de strijd om de derde plaats in het klassement, wat betekent dat het doel dit weekend moet zijn om te vechten voor het podium in alle drie de races. Ik ben er vrij zeker van dat we dat in Qatar kunnen doen, want het is één van mijn favoriete circuits en één die past bij onze Yamaha R1. Ik kijk daarom erg uit naar het komende weekend, want het zou een fantastisch einde van het jaar moeten worden.”

Het raceweekeinde in Qatar kent dit weekend een ander tijdschema dan gebruikelijk, want er wordt van donderdag tot en met zaterdag in de vroege avonduren gereden.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App