Michael van der Mark: ‘Ik ben zo blij dat we eindelijk weer gaan racen’

9
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - Jerez | foto© Evert Slager

Michael van der Mark is er klaar voor om komend weekend in Jerez weer te gaan racen. De Yamaha Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur kan dan ook niet wachten om vrijdagochtend op het Zuid-Spaanse circuit weer op zijn Yamaha YZF-R1 te mogen stappen.

Vijf maanden na het openingsweekend op Phillip Island maakt het FIM Superbike World Championship komend weekend zijn langverwachte herstart van het 2020 seizoen.

Michael van der Mark liet op Phillip Island een sterk indruk achter, mistte net dat kleine beetje geluk voor een podium klassering maar de Nederlander was niet verwijderd van een top drie klassering. In alle drie races mistte de Yamaha Pata Yamaha WorldSBK Official Team het podium namelijk op minder dan één seconde.

De 2014 World Supersport wereldkampioen kan dan ook niet wachten om komend weekend weer te gaan racen, uitgerekend op het circuit waar hij in 2014 wereldkampioen werd en een jaar geleden nog de tweede WorldSBK race van het weekend op zijn naam wist te schrijven.

Michael van der Mark: Pata Yamaha WorldSBK Official Team: “Ik ben zo blij dat we eindelijk weer kunnen gaan racen na zo’n lange periode zonder. We waren een paar weken geleden aan het testen in Catalunya, maar nu is het eindelijk tijd voor het echte werk. Ik voel me er meer dan klaar voor, het wordt anders dan we gewend zijn, maar het is voor iedereen hetzelfde. Ik heb echt een heel goed gevoel bij de motor en we herinneren ons nog de races op Phillip Island. In Jerez kunnen we echt concurrerend zijn en het doel is dan ook om mee te doen voor het podium en de overwinning. Ik kijk uit naar dit weekend, het wordt moeilijk en zwaar, maar ik ben er klaar voor en het team ook.”

Vrijdagochtend om 10:30 uur staat voor de WorldSBK coureurs de eerste vrije training in Jerez op het programma, het eerste optreden in wat een zeer warm en heet weekend beloofd te worden met temperaturen van rond de 40 graden Celsius op het heetst van de dag.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App