Michael van der Mark: “Ik denk dat Misano goed past bij de BMW”

3790
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Randy van Maasdijk

Michael van der Mark begint komend weekend aan zijn derde raceweekend in dienst van het BMW Motorrad WorldSBK Team. Plaats van handeling voor de derde ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen is het Misano World Circuit Marco Simoncelli, een van de favoriete circuits van de Nederlander.

Na het dubbele raceweekeinde in Spanje en Portugal komt Michael van der Mark dit weekend in actie op het Italiaanse Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het circuit aan de Adriatische kust heeft BMW in het verleden goede resultaten gegeven. In 2019 vierden het team en Tom Sykes (GBR) er de eerste podiumplaats van het WorldSBK-project dat toen nog in de kinderschoenen stond.

Van der Mark en het BMW Motorrad WorldSBK Team hopen met de nieuwe BMW M 1000 RR dit weekeinde voort te kunnen bouwen op het succesvolle optreden van 2019.

Michael van der Mark: “Misano is En van mijn favoriete circuits en ik heb het vorig jaar gemist. Ik hou van het circuit, ik hou van de lay-out en ik kijk er echt naar uit. Het is, vergeleken met Aragón en Estoril, een heel ander circuit maar ik denk dat het heel goed past bij de BMW en vooral de manier waarop de motor nu functioneert. Het is denk ik nog steeds moeilijk om te zeggen waar we verwachten te staan, maar ik denk dat we dicht bij de top-5 moeten kunnen zitten. Het gat is ondanks een paar goede resultaten nog steeds ietsje te groot, maar ik denk dat we het op het circuit van Misano heel goed kunnen doen.”

De race in Misano vond vorig jaar niet plaats vanwege de coronapandemie.

Handige links Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter