Michael van der Mark heeft zondag een zwaarbevochten vierde plaats behaald in WorldSBK Race 2 op Circuito San Juan Villicum in Argentinië. Mede doordat hij met nog vier ronden te gaan de racewinnaar van zaterdag, Alvaro Bautista, wist te passeren.

Michael van der Mark startte WorldSBK Race 2 vanaf de tweede rij nadat hij eerder op de dag tijdens de Superpole Sprint Race zesde werd. De Nederlander kende een goede start en had snel het juiste ritme te pakken, al kon hij zich niet bemoeien met de strijd om de podiumplaatsen.

Van der Mark wist in de slotfase van de race nog wel iets extra te vinden en passeerde Bautista waardoor hij uiteindelijk als vierde de finish passeerde.

Michael van der Mark: “Als je naar de resultaten kijkt, was het niet zo slecht in Argentinië. Het was, denk ik, een moeilijk weekend voor iedereen, maar de vierde plaats van gisteren was een goede start voor mij. In de Superpole Race had ik niet echt een goed gevoel en worstelde een beetje met de motorfiets, maar we hebben vrij veel veranderd voor Race 2 en ik voelde mij vanaf het begin een stuk sterker. Natuurlijk waren er wel enkele gebieden waar ik graag wat beter had willen zijn. Maar hoe dan ook, ik pakte wel een vierde plaats op een baan waar we het vorig jaar moeilijk hadden, dus we moeten blij zijn met deze punten en nu vooruitkijken naar Qatar. Daar weet ik zeker dat we nog sterker zullen zijn en opnieuw voor het podium kunnen vechten.”

Doordat Alex Lowes in Race 2 zesde werd is het verschil tussen de twee in de WK-tussenstand slechts één punt, nog wel in het voordeel van Lowes.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App