Michael van der Mark is vrijdagavond op het Losail International Circuit als zesde geeindigd in de eerste WorldSBK race van de Motul Qatar Round. De Pata Yamaha WorldSBK coureur had vooraf op meer gehoopt en was na afloop dan ook teleurgesteld over het resultaat.

Michael van der Mark vocht zich vrijdag aan het einde van de eerste WorldSBK-race een verbeten duel uit met Leon Haslam om plek vijf, waarbij de Engelsman de Nederlander in de laatste ronde wist te passeren. Van der Mark kwam hierdoor als zesde over de finish.

Van der Mark was teleurgesteld dat hij slechts als zesde eindigde, nadat hij de hele wedstrijd problemen had met grip aan de achterkant, vooral bij het insturen van bochten. Waarschijnlijk een gevolg van de verhoogde luchtvochtigheid. De Nederlander is er echter van overtuigd dat hij en zijn crew een verbetering kunnen vinden voor de twee races van zaterdag, die het WorldSBK-seizoen 2019 afsluiten.

Michael van der Mark: “Mijn start was zeker niet slecht, maar in de eerste bochten was het een beetje een puinhoop. Vanaf de eerste ronde had ik problemen met de grip, vooral bij het insturen, en dat maakte dat het voor mij een lange en moeilijke race werd. We moeten uitzoeken wat de oorzaak van het probleem was, omdat we geen wijzigingen hebben aangebracht na de Superpole waarin ik echt een goed tempo had op racebanden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een oplossing kunnen vinden en er klaar voor zijn om morgen weer te strijden.”

Ondanks dat de wedstrijd op het Losail International Circuit in de avonduren en bij kunstlicht werd verreden was het zinderend warm op het circuit nabij de hoofdstad Doha in de woestijn gelegen circuit.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App