Michael van der Mark is maandagochtend in het ziekenhuis van Rimini succesvol geopereerd aan zijn rechterpols. De operatie was noodzakelijk vanwege de vrijdag bij een crash op het Misano World Circuit Marco Simoncelli opgelopen polsblessure.

Michael van de Mark kwam vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training van de Pata Riviera Di Rimini Round op het Misano World Circuit Marco Simoncelli hard ten val bij het uitkomen van de laatste bocht voor start en finish. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur, die op dat moment de snelste rondetijd achter zijn naam had staan, liep daarbij twee fracturen in zijn rechterpols (radius en trapezium), twee gebroken ribben (9 en 10 rechts) en een hersenschudding op.

Lees ook: Pols- en rib fracturen voor Van der Mark na mega-crash in Misano
Lees ook: Update blessures Pata Yamaha WorldSBK coureur Michael van der Mark
Lees ook: Michael van der Mark over zijn crash en blessures (audio)

Direct was duidelijk dat er een (pols) operatie noodzakelijk was om de breuk (radius) te stabiliseren en het herstel te bevorderen. Deze operatie heeft maandagochtend plaatsgevonden in het ziekenhuis van Rimini. De operatie werd uitgevoerd door Dr. Alfredo Bitonti en gecoördineerd door afdelingsdirecteur Dr. Stefano Landi van het in Rimini gelegen ziekenhuis. Volgens de artsen is de operatie succesvol en naar tevredenheid uitgevoerd.

Van der Mark mag later op de middag het ziekenhuis verlaten en keert nog vanavond terug naar Rotterdam. Op dit moment kunnen er nog geen verdere mededelingen worden gedaan over de eventuele duur van het herstel.

 

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App