Michael van der Mark: “Testen is leuk, maar we doen het om te kunnen racen”

881
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© BMW Motorrad

Voor Michael van der Mark en het BMW Motorrad WorldSBK Team begint komend weekend in Aragon het 2021 seizoen. De Nederlander kan niet wachten om voor het eerst te gaan racen op de nieuwe BMW M 1000 RR, een nieuw avontuur voor zowel de Nederlander als ook de nieuwe Duitse machine.

Na een onderbreking van meer dan een half jaar gaat het komend weekend het FIM Superbik Championship seizoen van start met een double-header in Spanje en Portugal. Het eerste raceweekend van het jaar vindt dit weekend (21 t/m 23 mei) op MotorLand Aragón. Een week later (28 t/m 30 mei) volgt de tweede race van het seizoen in Estoril.

Voor Michael van der Mark de start van een nieuw avontuur, de Nederlander verschijnt in 2021, na de afgelopen jaren uitgekomen te zijn voor het Pata Yamaha WorldSBK Team, aan de start in de kleuren van het BMW Motorrad WorldSBK Team. Niet alleen voor de Nederlander wordt het komend weekend in Aragon een nieuwe uitdaging, ook voor zijn nieuwe team is de start van het seizoen een nieuwe uitdaging. Na drie seizoenen gebruik te hebben gemaakt van de BMW S 1000 RR wordt er dit seizoen gebruik gemaakt van de compleet nieuwe BMW M 1000 RR.

De nieuwe BMW M 1000 RR is een doorontwikkeling van de BMW S 1000 RR. Het hart van de nieuwe M RR is de motor. Net als de motor van het productiemodel is deze speciaal ontwikkeld voor de racerij. Ook de geometrie van het chassis en de aerodynamica zijn verbeterd.

Na een aantal eerdere wintertesten waren Van der Mark en het BMW Motorrad WorldSBK Team twee weken geleden op MotorLand Aragón voor een laatste pre-season test, komend weekend staat echter de eerste echte krachtmeting op het programma. Een spannend moment voor het Duitse team en de Nederlandse coureur.

Michael van der Mark: “Het is zo’n lange tijd geweest zonder te racen. Testen is natuurlijk leuk, met de motor rijden, de motor ontwikkelen – maar we doen het allemaal om te kunnen racen. Het is een lange winter geweest, dus ik kijk er echt naar uit en gelukkig hebben we twee raceweekenden direct achter elkaar. Dat is goed, en ook tijdens de races kunnen we veel meer leren over de motor en hem proberen verder te ontwikkelen. Over het algemeen denk ik dat we echt goed voorbereid zijn, maar we moeten zeker nog een aantal stappen maken met de motor wat betreft ontwikkeling. Maar zoals ik al zei, racen is altijd beter omdat je dan je tegenstanders kunt bekijken en kunt zien wat hun sterke- en zwakke punten zijn. MotorLand Aragón is een mooi circuit om het seizoen te beginnen; zeker na de test die we daar hebben gehad. Voor ons is dat echt positief. Estoril is ook een mooi circuit. Vorig jaar had ik daar mijn debuut met de BMW, dus ik heb op beide circuits al met de BMW gereden en dat helpt zeker om het wat makkelijker te maken. Wat betreft onze doelen voor de eerste races: natuurlijk willen we altijd voor het podium strijden, maar op dit moment zijn we de motor nog aan het ontwikkelen. Ik wil gewoon het best mogelijke resultaat behalen. We zullen altijd ons best doen, maar op dit moment ben ik nog een beetje rustig en terughoudend met mijn verwachtingen.”

Handige links Pirelli Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter