Michael van der Mark sloot zaterdag in Qatar het WorldSBK seizoen af met een zesde en zevende plaats tijdens de tweede laatste races van 2019. Ondanks dat de Pata Yamaha WorldSBK team niet content was met zijn optreden dit weekend op het Losail International Circuit en de derde plaats in de eindstand moest laten aan teamgenoot Alex Lowes, kijkt hij toch met een goed gevoel terug op het voorbije seizoen.

Na een lastig weekend in Qatar is Michael van der Mark als vierde geëindigd in het 2019 FIM Superbike World Championship. De Pata Yamaha WorldSBK coureur, die zaterdag in Qatar zijn 27e verjaardag vierde, werd zaterdag tijdens de laatste wedstrijddag van het seizoen in de Superpole Race zesde en behaalde even later een zwaarbevochten zevende plek in Race 2.

Michael van der Mark: “We brachten voor Race 2 enkele wijzigingen aan en ik voelde mij in het begin een stuk beter dan in de Superpole-race. Maar helaas, toen de banden begonnen te slijten, had ik het net als eerder dit weekeinde lastig. Ik heb alles geprobeerd om voor Alex te blijven, maar het was gewoon niet mogelijk omdat ik zoveel met de grip worstelde.”

Van der Mark wist het afgelopen seizoen 1 overwinning te behalen, mocht 8 keer na afloop van een race op het podium plaatsnemen en scoorde in totaal 327 WK punten, prestaties die uiteindelijk werden beloond met de vierde plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Michael van der Mark: “Hoe dan ook, als we terugkijken op dit seizoen mogen we zeker tevreden zijn. De blessure op Misano gaf ons een achterstand, want ik miste dat volledige evenement en was vervolgens nog steeds geblesseerd tijdens de twee raceweekeinden daarna. Maar we gaven nooit op en stopten nooit met proberen. De vierde plaats in het kampioenschap is niet waar we voor gingen, maar gezien de uitdagingen waar we dit seizoen voor hebben gestaan, is het nog steeds ongelooflijk. Veel dank aan het team en aan Yamaha. Helaas was dit niet ons weekend, maar ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar weer sterker zullen zijn.”

Van der Mark zal ook in 2020 opnieuw in de kleuren van het Pata Yamaha WorldSBK Team actief blijven in het FIM Superbike World Championship. Niet Alex Lowes maar het Turkse talent Toprak Razgatlioglu vanaf komend seizoen zijn nieuwe teamgenoot zijn.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App