Miguel Oliveira wint MotoGP thriller BMW M Grand Prix of Styria

408
miguel-oliveira
Miguel Oliveira | foto© Red Bull Content Pool

Miguel Oliveira heeft zondagmiddag de MotoGP race van de BMW M Grand Prix of Styria op zijn naam geschreven. De Red Bull KTM Tech3 coureur was in een tot 12 ronden tellende race het snelst voor Jack Miller en Pol Espargaró.

De MotoGP race op de Red Bull Ring is zondagmiddag opnieuw uitgelopen op een race waar de komende dagen nog veel over gesproken zal worden en die de boeken in zal gaan als een waar spektakelstuk.

Leek Joan Mir lange tijd op weg om geschiedenis te schrijven en de 900e MotoGP race op zijn naam te schrijven. Een crash van Maverick Viñales in bocht één veranderde echter alles. De rode vlag werd getoond en er vond een herstart plaats voor een race over slechts 12 ronden.

Deze korte race werd een compleet andere race – mede vanwege het feit dat veel coureurs niet meer beschikten over nieuwe en juiste banden. Het liep uit op een strijd tussen Jack Miller, Pol Espargaró en Miguel Oliveira. De strijd werd beslist in de allerlaatste bocht, twee coureurs vochten om het been en de derde liep er mee heen. Terwijl Miller en Espargaró als eerste twee de laatste bocht indoken en elkaar in de wielen reden dook Oliveira binnendoor om even later als eerste de finish te passeren.

Miller werd tweede voor Espargaró, Mir en Andrea Dovizioso.

De zesde plaats werd een prooi voor Alex Rins gevolgd door Takaaki Nakagami, Brad Binder, Valentino Rossi en Iker Lecuona die met de tiende plaats het feest voor KTM compleet maakte en er voor zorgde dat alle vier KTM machines in deze race binnen de top tien eindigden. 

Racesport.nl Liveblog
Meer details en een uitgebreider verslag van de race is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App