Het gemeentebestuur van de stad Misano heeft besloten in te stemmen met de aanleg van een gedenkplaats ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden Nicky Hayden. Er zal een tuin aangelegd worden nabij de plaats waar het ongeval plaatsvond welke de naam zal dragen van de 2006 MotoGP wereldkampioen.

Nicky Hayden werd woensdag 17 mei 2017 in de buurt van het Misano World Circuit aangereden tijdens een fietstraining. De Red Bull Honda World Superbike coureur raakte bij het ongeval zwaargewond, verwondingen waaraan hij enkele dagen later in het nabijgelegen Maurizio Bufalini ziekenhuis in Cesena overleed.

Een aantal vrienden van de ‘Kentucky Kid’, onder leiding van monteur Denis Pazzaglini die voor de Amerikaan sleutelde in de tijd dat hij bij het Repsol Honda Team reed, besloot onlangs het initiatief te nemen voor een herdenkingsplaats van de vorig jaar op 35-jarige leeftijd overleden Amerikaan.

De vriendengroep heeft het idee opgevat om nabij de plaats waar het dodelijk ongeval plaatsvond een tuin aan te leggen die de naam ‘Nicky Hayden Garden’ zal dragen, dit ter nagedachtenis aan de overleden coureur.

Om de aanleg van de tuin te kunnen bewerkstelligen diende de vriendengroep een verzoek in bij de gemeente Misano en moest er overeenstemming bereikt worden met de grondeigenaren voor de overdacht van de grond waar de tuin aangelegd zal worden. En met succes want het gemeentebestuur heeft het verzoek eerder deze week ingewilligd, de vergunning afgegeven en gezorgd dat er overeenstemming is bereikt met de grondeigenaren.

“Het gemeentebestuur van Misano heeft onmiddellijk het verzoek van de vrienden van Nicky Hayden ingewilligd,” aldus burgemeester Stefano Giannini in een uitgegeven persverklaring. “De Amerikaanse coureur was een bekendheid in onze stad en Denis Pazzaglini, inwoner van onze stad, was één van zijn beste vrienden. Het lot wilde dat ze een paar uur voor het noodlottige ongeval nog samen op de fiets op de bewuste weg fietsen.”

Direct na Pasen zal er worden begonnen met de aanleg van de ‘Nicky Hayden Garden’. Het is de bedoeling dat de tuin op 22 mei aanstaande gereed en open zal zijn voor het publiek, precies één jaar nadat Hayden in het bijzijn van zijn naaste familie overleed.

 

nicky-hayden

Locatie en schets ‘Nicky Hayden Garden’