Fabio Quartararo, Danilo Petrucci en Franco Morbidelli noteerden afgelopen week de drie snelste rondetijden tijdens de tweedaagse Misano MotoGP Test. Onderstaand de reacties van het drietal na afloop van de test.

Twee dagen lang werd er op het Misano World Circuit Marco Simoncelli getest door de MotoGP coureurs. Ondanks dat de test niet voor iedereen naar wens verliep, zo moesten Miguel Oliveira, Karel Abraham, Johann Zarco en Jorge Lorenzo vroegtijdig afhaken vanwege blessureleed, was het na afloop van beide dagen Fabio Quartararo die de tijdlijst aanvoerde.

Tijdens de eerste dag was het zelfs een 1-2 voor het Petronas Yamaha SRT aangezien Franco Morbidelli na afloop van de eerste dag de tweede plaats op de tijdlijst innam. Vrijdagmiddag in de laatste vijf minuten was het echter Danilo Petrucci die een stokje stak voor opnieuw een Petronas Yamaha SRT 1-2, de Ducati coureur noteerde tijdens de zogenaamde ‘time attack’ de tweede rondetijd.

Onderstaand de reacties van drie snelste heren, waarbij wel vermeld dient te worden dat alle drie heren hun snelste rondetijden vrijdagmiddag in het laatste kwartier reden op een kwalificatieband. Lang niet alle coureurs, waaronder Marc Marquez (10e) en Andrea Dovizioso (17e) lieten de ‘time attack’ bewust aan zich voorbij gaan en reden hun snelste rondetijden op gewone racebanden (tijdverschil op een raceband in vergelijking met een kwalificatieband is in Misano tussen de 1 en 1’5 seconde).

Fabio Quartararo (P1): “We hebben een aantal hele positieve nieuwe instellingen geprobeerd op de voorkant van de motor, wat positief is omdat er hier in Misano veel geremd wordt op de zijkant van de band en je hier een goede feedback moet krijgen van de motor. We hebben op de tweede dag niet zoveel ronden gereden als op de eerste dag, maar we hebben wel een aantal goede dingen gevonden voor de race. Ik kijk echt uit naar het weekend, nu we echt snel kunnen zijn. De gereden rondetijden van nu zeggen niet veel voor de race, omdat we dan een heel ander gripniveau zullen hebben. Daarnaast maakte niet iedereen gebruik van een kwalificatieband waardoor de tijdlijst niet een ware weergave is van hoe iedereen er in werkelijkheid voorstaat. Maar hoe dan ook ik wist een hele snelle ronde op de klok te zetten, ik heb een goed tempo en we beginnen hier over een paar weken met meer dan 150 gereden ronden aan het Grand Prix weekend. De baan hoef ik dit keer dus, in tegenstelling tot veel andere circuits, niet meer te leren kennen.”

Danilo Petrucci (P2): “Dit waren twee zeer belangrijke dagen omdat we, gezien de verschillende omstandigheden van het asfalt met minder grip, veel hebben kunnen testen ter voorbereiding op de race over twee weken op dit circuit. We hebben veel interessante zaken getest en ik ben tevreden met het werk dat we hebben gedaan, ook al zullen we in het raceweekend zeker nog moeten verbeteren. Ik ben in ieder geval tevreden over mijn snelheid en heb vertrouwen in de komende Grand Prix hier op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.”

Franco Morbidelli (P3): “Vrijdag tijdens de tweede dag wilden we ons een beetje verbeteren en dat is precies wat we gedaan hebben, ook al waren de omstandigheden warmer en moeilijker dan tijdens de eerste dag. We hebben de motor weten te verbeteren in de bochten, iets wat we in Silverstone een beetje misten, en ik ben blij met de vooruitgang die we hebben geboekt. Ik kijk ernaar uit om deze week een beetje uit te rusten, maar ik ben blij met de manier waarop we het komende raceweekend hier ingaan. Ik denk dat de gereden rondetijden van de afgelopen twee dagen niet veel zeggen over hoe het hier tijdens het Grand Prix weekend zal gaan. Want met veel circuittijd en perfecte omstandigheden is testen altijd iets anders dan de realiteit tijdens een Grand Prix weekend.”

De eerstvolgende Grand Prix, de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini wordt van 13 t/m 15 september verreden op hetzelfde Misano World Circuit Marco Simoncelli.

 

Handige links Misano MotoGP Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App