Fabio Quartararo heeft donderdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste dag van de Misano MotoGP Test. Teamgenoot Franco Morbidelli eindigde de dag als tweede, Marc Marquez als derde. Voor zowel Miguel Oliveira als ook Jorge Lorenzo is deze test al voorbij, beiden moesten vanwege lichamelijk ongemak vroegtijdig afhaken.

Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli begonnen de MotoGP coureurs donderdag aan de eerste dag van een Offical MotoGP Test. Beiden dagen staan er twee lange sessies van vier uur op het programma en donderdag tijdens de eerste dag was het Fabio Quartararo die tijdens beide sessie het snelst was,

De jonge Fransman liet in de eerste sessie een snelste rondetijd van 1’33.539 noteren, een tijd waarmee het snelst was voor Valentino Rossi, Ducati MotoGP testcoureur Michele Pirro, Maverick Viñales en Marc Marquez.

Na de lunchpauze was het in de beginfase van de tweede sessie in eerste instantie rustig op de baan. Alleen Marquez en Tito Rabat reden in de beginfase – op het heetst van de dag maar wel op hetzelfde tijdstip van de dag waarop over ruim twee weken ook de MotoGP race op hetzelfde circuit verreden wordt – de nodige ronden. Later kwam ook de rest van het veld in actie, niet onverdienstelijk want de snelste rondetijden gereden in de eerste sessie werden al snel door de meeste coureurs verbeterd.

Zo scherpte Quartararo zijn eigen snelste rondetijd aan tot een tijd van 1’32.996, een tijd die na afloop niet alleen de snelste bleek van zowel de sessie als ook van de eerste de dag maar een tijd waarmee de Fransman ook de enige werd die een tijd op de klok wist te zetten onder de 1’33 grens. Teamgenoot Franco Morbidelli kwam nog het dichtst in de buurt en noteerde op slechts 0,023 seconde de tweede tijd voor Marquez, Viñales en Rossi.

Alle vijf genoemde coureurs wisten hun snelste rondetijd op de klok te zetten tijdens de middagsessie, zij namen na afloop van de dag dan ook deze posities in op de samengestelde lijst na twee vrije trainingen.

Pol Espargaró, Pirro, Johann Zarco, de van een blessure teruggekeerde Joan Mir en Takaaki Nakagami completeerden tijdens deze eerste dag de top tien.

Andrea Dovizioso, zondag in Silverstone nog zwaar ten val gekomen, was donderdag wel weer van de partij. De Ducati coureur begon voorzichtig, liet de eerste sessie nog schieten om vervolgens in de middagsessie voor het eerst in actie te komen en 37 ronden te rijden. De Italiaan noteerde een snelste ronde van 1’33.854 en sloot daarmee de dag af als dertiende op de lijst.

Miguel Oliveira en Jorge Lorenzo haken af
Voor Miguel Oliveira kwam er al twee gereden ronden een vroegtijdig einde aan de test. De Portugees probeerde het in de ochtendsessie maar hij bleek nog teveel hinder te ondervinden van zijn in Silverstone opgelopen schouderblessure. Ook voor Jorge Lorenzo kwam er een vroegtijdig einde aan de test, de Repsol Honda Team coureur probeerde het wel, leek in de ochtendsessie ook steeds beter zijn draai te vinden maar halverwege de middagsessie kwam het Repsol Honda Team met de mededeling dat de vijfvoudig wereldkampioen het voor gezien moest houden en de rest van deze test niet meer in actie zal komen. Teveel pijn en een te groot risico waren volgens het team de redenen om de Spanjaard langs de kant te houden en hem de tijd te geven verder te herstellen van zijn in Assen opgelopen rugblessure. Rust is op dit moment de enige en beste remedie om over twee weken weer fit te zijn als op hetzelfde Misano World Circuit Marco Simoncelli de eerstvolgende Grand Prix wordt verreden.

 

Handige links Misano MotoGP Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App