Moto2 debutant Raul Fernandez wint in Portimão

2494
raul-fernandez
Raul Fernandez | foto© motogp.com

Raul Fernandez is zondagmiddag in Portimão winnaar geworden van de derde Moto2 race van 2021. De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur kwam in de drieëntwintig ronden tellende race als eerste over de finish voor Aron Canet en teamgenoot Remy Gardner. Bo Bendsneyder kwam in de race ten val en kwam derhalve niet aan de finish.

In tegenstelling tot het reguliere tijdschema starten de Moto2 coureurs zondagmiddag als derde en laatste van de drie vaste categorieën van het MotoGP wereldkampioenschap voor hun race van de Grande Prémio 888 de Portugal.

Bij de start was het Remy Gardner die het snelst weg was terwijl de race al in de eerste bocht over was voor de van pole vertrokken Sam Lowes, de winnaar van de eerste twee races van het seizoen. De Brit werd met een flinke highsider van zijn machine geworpen waarna verder rijden niet mogelijk bleek.

Terwijl er in de volgende ronden de ene na de andere crash te bekennen was ontstond er vooraan het veld een groep van zeven rijders, een groep waar regelmatig van positie werd gewisseld. Nadat de groep een aantal keren uit elkaar viel waren het in de slotfase Aron Canet en Joe Roberts die onderling uit leken te gaan maken wie in deze race met de winst aan de haal zou gaan, maar ineens was daar Moto2 debutant Raul Fernandez die de aansluiting wist te vinden. De jonge Spanjaard ging – om in wielertermen te spreken – erop en erover om met nog drie ronden te gaan bij Canet en Roberts weg te rijden.

Net als eerder op de dag zin de Moto3 klasse zorgde Fernandez ervoor dat ook deze race gewonnen werd door een Rookie en een coureur in de kleuren van het Red Bull KTM Ajo Team. Canet en Roberts kregen in de laatste ronde nog bezoek van Gardner wat uitmondde in een aantal stevige inhaalactie. Het was Canet die deze strijd in zijn voordeel wist te beslissen en als tweede de finish passeerde voor Gardner en Roberts die door een ‘ietswat’ brutale actie Gardner met de vierde plaats net naast het podium greep.

De vijfde plaats werd een prooi voor Augusto Fernandez gevolgd door Marco Bezzecchi, Xavi Vierge, Hector Garzo, Cameron Beaubier en Marcel Schrotter.

Naast de al genoemde crash van Lowes in de eerste bocht zagen we tijdens de rest van de race nog maar liefst negen coureurs onderuitgaan. Onder de crashers ook Nederlander Bo Bendsneyder. Na vanaf de zesentwintigste plaats op de grid gestart te zijn was de Pertamina Mandalika SAG Team al aangekomen op de twintigste plaats voordat het mis ging in bocht vijf en er een vroegtijdig einde kwam aan zijn race, en een voorzichtig gezegd niet heel erg goed verlopen derde Grand Prix weekend van het seizoen.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde an afsluitende dag van de Grande Prémio 888 de Portugal verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter