De gezamenlijke Moto3 & Moto2 Test, welke woensdag en donderdag plaatsvond op het circuit van Jerez is compleet in het water gevallen. Slechts een enkeling kwam er in actie, het overgrote deel van de aanwezige teams besloot zelfs om het al voor gezien te houden alvorens een meter gereden te hebben.

Een groot aantal Moto2 en Moto3 teams besloten om direct na afloop van de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia meteen door te reizen naar het ongeveer 700km zuidelijker in Spanje gelegen Jerez de la Frontera waar woensdag en donderdag een tweedaagse test op het programma stond.

De weersverwachtingen waren voorafgaand aan deze eerste tweedaagse test ter voorbereiding op het nieuwe seizoen al twijfelachtig. Was het dinsdag in Jerez nog prachtig weer, toen woensdagochtend de lichten op groen gingen zorgde hevige regenval ervoor dat veel teams besloten om binnen te blijven, en niet veel later zelfs al de boel weer in te pakken om onverrichte zake het Zuid Spaanse circuit alweer te verlaten.

De belangrijkste reden hiervoor is dat zowel de Moto3 als ook de Moto2 teams slechts zes testdagen buiten het seizoen tot hun beschikking hebben. Rij je één ronde tijdens een test dan betekend dat je automatisch een dag af moet strepen van deze zes dagen.

Tijdens de eerste dag reden slechts veertien coureurs enkele ronden terwijl er tijdens de tweede dag maar drie coureurs op de baan te vinden waren.

Ook het Nederlandse NTS RW Racing GP maakte de reis naar Jerez de la Frontera, zij waren één van de teams die helemaal niet in actie kwamen. Het team besloot donderdagochtend het circuit te verlaten en terug te keren naar Valencia waar men aanstaande maandag en dinsdag een nieuwe poging zal doen om met Jesko Raffin en Bo Bendsneyder hun voorbereiding op 2020 te starten.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App