MotoGP: Bastianini, Nakagami en Viñales domineren in Mugello de warm-up

7

Op het circuit van Mugello is de racedag zondagochtend afgetrapt met de warm-up trainingen. Enea Bastianini (Moto3), Takaaki Nakagami (Moto2) en Maverick Viñales (MotoGP) toonden zich het snelst in deze sessies.

In de Moto3 klasse pakte Enea Bastianini met een 1’58.701 de snelste tijd. De Italiaan kende in het begin van de training nog wat technische problemen waardoor hij meer dan de helft van deze warm-up training binnen stond. Dat belette hem niet om in de laatste minuten de snelste tijd neer te zetten.

De tweede plaats in deze training was voor Niccolo Antonelli. De Italiaan ging zaterdag tijdens de kwalificatietraining hard onderuit en schreef bij die crash zijn Honda volledig af. Het team heeft gisteravond een compleet nieuwe motorfiets opgebouwd en heeft daarbij goed werk geleverd gezien de prestatie van Antonelli op deze zondagochtend.

Nicolo Bulega trainde zich naar de derde tijd voor Jakub Kornfeil, Francesco Bagnaia, Hiroki Ono, Jorge Navarro, Andrea Migno, Lorenzo Dalla Porta en Fabio di Ginnanantonio op de tiende plaats.

Kampioenschapsleider Brad Binder en Polesitter Romano Fenati deden het rustig aan in deze warm-up en namen genoegen met respectievelijk de 14e en 16e plaats. Bo Bendsneyder trainde zich naar een 20e positie met direct achter hem Livio Loi.

In de Moto2 klasse ging de snelste tijd naar Takaaki Nakagami die in de laatste ronde prima profiteerde van een slipstream van Marcel Schrötter en daarbij een 1’52.458 op de klokken bracht. De Japanner loste daarmee Jonas Folger af die even eerder een 1’52.602 had genoteerd.

De derde plaats ging naar Sandro Cortese voor een sterke Danny Kent en regerend wereldkampioen Johann Zarco die de vijfde plaats voor zijn rekening nam.

Thomas Lüthi, Franco Morbidelli, Sam Lowes, Miguel Oliveira en Luca Marini waren de overige rijders in de top tien. Xavier Simeon trainde zich naar de 13e plaats in deze warm-up training.

De warm-up training in de MotoGP klasse zorgde voor de nodige opwinding. De snelste tijd van Maverick Viñales was na zijn sterke kwalificatietraining niet eens de grootste verrassing maar wel het feit dat zowel Aleix Espargaro en Alvaro Bautista hard onderuit gingen in deze training.

De Aprilia van Bautista werd bij de crash grotendeels afgeschreven en ook de motor van Espargaro liep de nodige schade op. Beide coureurs liepen gelukkig ongedeerd weg na de crash. In de slotfase was er echter opnieuw sensatie toen de Yamaha van Jorge Lorenzo op het eind van het rechte stuk te maken kreeg met een ontploffend motorblok.

De Spanjaard kon niets anders doen dan zijn motorfiets aan de kant zetten in de wetenschap dat het motorblok in elk geval deze Grand Prix niet meer inzetbaar zal zijn.

Zoals gezegd ging de snelste tijd naar Maverick Viñales voor Andrea Dovizioso, Marq Marquez, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi. Andrea Iannone klasseerde zich als zesde voor de gebroeders Espargaro. Pol versloeg daarbij Aleix. Danilo Petrucci en Dani Pedrosa maakten de top tien vol.