MotoGP coureurs stellen hun mening bij: Het Buddh International Circuit is fantastisch

3391
pre-event
V.l.n.r. Brad Binder, Jorge Martin, Francesco Bagnaia en Marco Bezzecchi | foto© motogp.com

De storm is gaan liggen, de kritiek is verstomd, zo is de vooravond van de IndianOil Grand Prix of India het best te omschrijven. Schreeuwden de MotoGP coureurs ruim een week geleden nog moord en brand aangaande de veiligheid van het Buddh International Circuit, inmiddels zijn de meningen aardig bijgesteld, sterker nog…..de MotoGP coureurs zijn na de eerste kennismaking onder de indruk.

Alle begin is moeilijk, deze gedachte zal de afgelopen dagen meermaals door het hoofd gespookt hebben bij de verantwoordelijke mensen van Dorna en de IRTA. Los van alle visa perikelen en het daardoor op tijd op locatie krijgen van de MotoGP familie in India was er ook nog de discussie over de veiligheid van het Indiase circuit.

Al tijdens de voorgaande Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli was de veiligheid van het circuit zo’n beetje het gesprek van de dag in de paddock. Maar de verantwoordelijke mensen van Dorna en IRTA hielden steevast vol dat het allemaal goed zou gaan komen. Ondanks dat men in eerste instantie de twijfels bij een groot aantal van de coureurs niet weg kon nemen was dat donderdag aan de vooravond van het Grand Prix weekend wel anders. Sterker nog, de mening van nagenoeg elke coureur werd bijgesteld nadat ze eenmaal aanwezig waren op het circuit en het circuit donderdag op de fiets of lopend verkend had.

Onderstaand de reacties van Francesco Bagnaia, Brad Binder, Marco Bezzecchi en Jorge Martin, de vier MotoGP coureurs die donderdag als eerste aanschoven tijdens de pre-event persconferentie.

Francesco Bagnaia: “Ik had het geluk dat ik geen problemen of vertragingen had met mijn visum, dus dat is al een positief begin van het weekend. Onze logistiek manager heeft uitstekend werk geleverd, dus dat is perfect. Ik heb inmiddels de kans gehad om een rondje over het circuit te lopen. Ik vind de lay-out van het circuit interessant. Het is mooi en anders dan veel andere circuits waar we komen. Ik denk dat het geweldig kan zijn. Het zal interessant zijn om het morgen te proberen, aangezien de uitloopstroken op een paar delen van het circuit iets te kort lijken te zijn. Ik heb een rondje gelopen met de veiligheidscommissie en ze hebben geprobeerd me alles uit te leggen en ik denk dat er redenen zijn om te zeggen dat het goed is, dus we zullen zien.”

Jorge Martin: “Ik heb al veel rondjes gereden sinds ik hier aankwam, weliswaar  op de fiets. Ik hou echt van de lay-out. Ik denk dat het heel interessant wordt. Ik ben enthousiast over dit circuit. Ik denk dat het, zoals Pecco al zei, een beetje anders is dan wat we gewend zijn, dus ja, ik kijk uit naar de vrije training van morgen.”

Marco Bezzecchi: “Om eerlijk te zijn vind ik het een heel leuk circuit. De paddock is erg goed georganiseerd en alles is erg mooi. Het circuit ziet er fantastisch uit. Het is een mix van kleuren die ik erg mooi vind. Natuurlijk is het lange rechte stuk indrukwekkend, want ik denk dat het heel erg lang is, misschien nog wel langer dan in Texas, ik weet het niet, maar… het is in ieder geval erg mooi. Het is echt leuk om je te zien en ik kan niet wachten om het op de motor te gaan proberen. Er is ook een lange bocht naar rechts met banking die er fantastisch uitziet, dus ik kan niet wachten.”

Brad Binder: “Tot nu toe gaat alles goed. Sinds ik hier vanochtend vroeg aankwam, is alles vrij rustig. Alles is goed. Eerlijk gezegd ziet het circuit er echt gaaf uit. Ik denk dat het een erg leuke baan voor ons wordt om op te rijden. Die verkanting ziet er ziek uit, dus ik kijk ernaar uit om die te proberen. Het is altijd spannend om ergens op een nieuw circuit te komen.”

Vrijdagochtend om 05:30 uur openen de Moto3 coureurs het weekend op het Buddh International circuit met hun eerste training, een extra lange en vijftig minuten durende eerste sessie van het weekend.Handige links Indian Oil Grand Prix of India:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
 • Luca Marini
 • Alex Espargaró
 • Stefan Bradl
 • Francesco Bagnaia
 • Michele Pirro
 • Stefan Bradl
 • Collin Veijer
 • Collin Veijer
 • Francesco Bagnaia
 • Marc Marquez _helm
 • Marc Marquez
 • MotoGP coureurs - cricket
 • Buddh International Circuit
 • Collin Veijer
 • Franco MorbidelliOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’