Dani Pedrosa zal in september tijdens de bekende Goodwood Revival eenmalig terugkeren als coureur in een wedstrijd. De MotoGP Legend zal aan de start verschijnen tijdens de Barry Sheene Memorial Trophy.

Dani Pedrosa zal in september als coureur aan de start verschijnen tijdens de Goodwood Revival. De aan het einde van vorig seizoen gestopte 31-voudig MotoGP winnaar en voormalig 125cc en 250cc wereldkampioen zal deelnemen aan een race voor teams. De Spanjaard zal samen met Joaquin Folch junior een team vormen en het tweetal zal gebruik maken van een Paton machine.

De Barry Sheene Memorial Trophy is een race waarin teams gevormd door twee coureurs in een ‘pro-am’-achtige race met elkaar de strijd aangaan. De Barry Sheene Memorial Trophy  bestaat uit een kwalificatie op vrijdag en races op zaterdag en zondag.

Naast Pedrosa zullen ook andere bekende namen als Steve Parrish, Jeremy McWilliams, James Haydon, James Whitham, Mick Grant, Jenny Tinmouth en Scott Smart – een neef van Barry Sheene, aan de start verschijnen.

“Het is fantastisch nieuws dat Dani ermee heeft ingestemd om in september van dit jaar deel te nemen aan de Revival,”aldus de organisatie in het uitgebrachte persbericht. “We hebben er altijd op aangedrongen om de topcoureurs aan de start te hebben tijdens de Barry Sheene Memorial Trophy, en om een coureur van het kaliber Dani Pedrosa op de grid te hebben, bevestigt deze ambitie. De kwaliteit van de inschrijflijst van dit jaar is dit jaar van top tot teen sterk, en het zal zeker een echte klassieker worden”.

Net als Pedrosa zullen ook World Superbike coureur Eugene Laverty en de British Superbike coureur James Ellison dit jaar hun debuut maken tijdens de Goodwood Revival.

Het evenement vindt plaats in het weekend van 13 t/m 15 september, het weekend waarin Pedrosa’s voormalige MotoGP collega’s actief zijn op het Misano World Circuit Marco Simoncelli tijdens de San Marino Grand Prix.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App