Tito Rabat heeft dinsdag in het bekende Universitario Dexeus ziekenhuis in Barcelona een operatie ondergaan aan zijn bij een val in Mugello gebroken sleutelbeen.

Tito Rabat kwam zaterdag in Mugello tijdens de derde vrije training ongelukkig ten val waarbij hij een schouderblessure opliep. In het medical centre wezen foto’s uit dat er sprake was van een gebroken sleutelbeen.

Rabat werd vervolgens overgebracht naar een nabij het Mugello gelegen ziekenhuis waar hij in eerste instantie zaterdagmiddag al geopereerd zou worden.

In samenspraak met zijn team en zijn eigen arts in Spanje werd er toch besloten om af te zien van een operatie in Italia en er de voorkeur aan te geven terug te keren naar zijn geboorteland om zich daar te melden in het Universitario Dexeus ziekenhuis in Barcelona.

Nadat de artsen maandag een eerste medische check hadden gedaan werd er besloten om nog dezelfde dag een operatie uit te voeren. Tijdens de 90 minuten durende operatie, uitgevoerd door de bekende arts Xavier Mir en zijn collega arts Victor Marlet, werd er een titanium plaatje over de breuk geplaatst die vervolgens met 8 titanium schroefje werd vastgezet.

Na afloop loeten de artsen weten dat de operatie succesvol verlopen was en dat Rabat de komende dagen nog een aantal medische check zal ondergaan alvorens hij zijn revalidatie kan en mag starten.

Hoe lang het herstel in beslag zal nemen is nog niet duidelijk, hierover kan pas over een aantal dagen meer duidelijkheid worden gegeven. Hoewel Rabat zelf niets liever wil dan zo snel mogelijk weer op de motor te stappen was Estrella Galicia 0,0 Marc VDS teambaas echter heel duidelijk als het gaat om een terugkeer van zijn pupil op de motor:

“De operatie is succesvol verlopen, maar later deze week zullen we pas meer kunnen zeggen en een beslissing nemen in welke race Tito weer in staat is terug te keren. We weten dat Tito niks liever wil dan zo snel mogelijk weer op de motor te stappen, maar wij willen dat hij eerst weer volledig fit en hersteld is alvorens hij dat gaat doen.”