Maandag en dinsdag (25 en 26 november) komen de MotoGP coureurs op het circuit van Jerez wederom in actie tijdens een tweedaagse MotoGP test, het zullen meteen de laatste twee testdagen van 2019 zijn.

Slechts enkele dagen na de Valencia MotoGP Official Test komen de MotoGP coureurs nogmaals in actie. Maandag en dinsdag staan op het circuit van Jerez namelijk de laatste twee MotoGP testdagen van 2019 op het programma.

Nagenoeg alle bevestigde MotoGP coureurs voor komend seizoen zullen aanwezig zijn, alleen uitgerekend Reale Avintia Racing – het Spaanse MotoGP team dat vrijdagavond per mail afscheid nam van de Tsjech Karel Abraham ondanks er sprake was van een contract voor 2020 – heeft zich niet aangemeld voor deze test.

De afwezigheid van Reale Avintia Racing houdt tevens in dat we Johann Zarco sowieso – het is een publiek geheim dat de Fransman net voor het weekend al overeenstemming heeft bereikt met het team om in 2020 de nieuwe teamgenoot te worden van Tito Rabat – nog niet in actie zullen zien. Deelname van Zarco aan deze test zou sowieso al twijfelachtig zijn geweest vanwege zijn tijdens de laatste MotoGP race in Valencia bij een crash opgelopen enkelblessure. Dit betekent echter wel dat Zarco pas tijdens de eerste officiële MotoGP test van 2020 – begin februari in Sepang – voor het eerst kennis zal maken met de voor hem nieuwe Desmosedici GP19.

Ondanks de afwezigheid van Reale Avintia Racing zullen er maandag en dinsdag in Jerez toch 24 coureurs aanwezig zijn. Zo zullen we Marc en Alex Marquez de komende twee dagen voor het eerst samen de Repsol Honda Team pitbox zien delen, en zullen Monster Energy Yamaha MotoGP Team, Team Suzuki Ecstar, Ducati Team, Red Bull KTM en Aprilia Racing Gresini, Pramac Racing, Red Bull KTM Tech 3, Petronas Yamaha SRT en het LCR Honda Team allemaal aanwezig zijn.

Niet alle teams zijn echter compleet, zo ontbreken Takaaki Nakagami (LCR), Francesco Bagnaia (Pramac Racing) en Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech3) ontbreken vanwege fysiek ongemak. Naast de afwezigheid van dit drietal zullen echter wel de MotoGP testcoureurs Sylvain Guintoli (Suzuki), Michele Pirro (Ducati), Dani Pedrosa (KTM) en Bradley Smith (Aprilia) in actie komen.

HRC MotoGP testcoureur komt in tegenstelling tot Valencia in Jerez niet in actie, Honda heeft na de twee stevige crashes met de 2020 RC213V op dinsdag in Valencia te weinig onderdelen over om te testen, de nog beschikbare onderdelen zullen derhalve door Cal Crutchlow en Marc Marquez getest worden.

Kregen de Moto3 en Moto2 coureur afgelopen weekend te maken met koude en natte omstandigheden in Jerez, voor maandag lijken de vooruitzichten met 19 graden, niet veel wind en droog de MotoGP coureurs goed gezind. Voor dinsdag is er echter wel opnieuw kans op regen op het in het zuiden van Spanje gelegen Jerez circuit.

Update: Reale Avintia Racing heeft zondagavond middels een persbericht bekend gemaakt dat men maandag en dinsdag in Jerez toch van de partij zal zijn. Tijdens deze test zal Eric Granado op een Ducati GP18 van het team in actie komen.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App