Het seizoen 2018 betekent het twintigste jaar voor BMW als partner van Dorna in het MotoGP kampioenschap. De Duitse auto- en motorenfabrikant levert wederom de Safety Cars, Safety Bikes en beloont de best gekwalificeerde coureur in de MotoGP klasse gedurende het seizoen met een BMW M high-performance bolide.

Met maar liefst zes BMW M high-performance auto’s waarbij de nieuwe BMW M5 MotoGP Safety Car voorop staat is dit seizoen het twintigste seizoen voor BMW ingegaan als ‘Official Car of MotoGP’. BMW en BMW M GmbH zijn sinds 1999 verbonden met Dorna waarbij ze onder andere de Safety Cars leveren. In het seizoen 2018, het jubileumseizoen, wordt deze horde aan BMW’s aangevoerd door de nieuwe BMW M5 MotoGP Safety Car.

BMW M GmbH levert dit seizoen zes BMW M high-performance bolides om veiligheid voorop te kunnen stellen tijdens race-evenementen. Naast deze nieuwe M5 worden ook de BMW M3, BMW M4 Coupé en de BMW M2 ingezet waarbij de M2 door de Safety Officer en Race Director wordt gebruikt. Daarnaast is er ook de BMW X5 M Medical Car die kan worden ingezet naast de BMW M6 Gran Coupé Safety Car. Verder stelt BMW ook twee BMW S1000RR Safety Bike motorfietsen beschikbaar. Ook wordt er dit jaar wederom een BMW M Award uitgereikt aan de coureur die zich gedurende het seizoen het best weet te kwalificeren.

Frank van Meel, President of BMW M GmbH: “Sinds we het partnerschap met MotoGP organisator Dorna zijn gestart in 1999 is onze aspiratie om onze expertise, innovatieve technologieën en nieuwe ideeën in te zetten om de veiligheid in MotoGP zeker te stellen. Dit is vandaag de dag nog steeds zo. Na twintig jaar heeft Dorna nog steeds een sterke partner aan boord met BMW M GmbH waarbij veiligheid de hoogste prioriteit heeft.”

Pau Serracanta, Managing Director – Dorna Sports: “Het is een eer voor ons om zo lang een relatie te hebben met een partner zoals BMW. Ze voegen veel toe aan het kampioenschap en de veiligheid voor de coureurs en iedereen daaromheen. Dit jubileumseizoen laat zien hoe belangrijk deze relatie is. We hopen dit seizoen en velen daarna samen verder te gaan!”