Honda Racing Corporation middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat men Alberto Puig heeft aangesteld als de nieuwe teammanager van het Repsol Honda Team. De Spanjaard is hiermee de opvolger van de eind van het vorige seizoen gestopte Livio Suppo.

Alberto Puig is door Honda Racing Corporation aangesteld als nieuwe teammanager van het Repsol Honda Team, het team dat momenteel met Dani Pedrosa en Marc Marquez actief is in de MotoGP klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Na zijn racecarrière, waarin hij onder andere een 500cc race won en lange tijd op een Honda actief was, heeft Puig zich ontplooid als een van de meest gerespecteerde managers in de racerij. Na diverse functies bekleed te hebben in dienst van HRC was de Spanjaard de afgelopen jaren actief als directeur van de Asia Talent Cup en de British Talent Cup.

Alberto Puig: “Ik ben HRC erg dankbaar voor deze kans die ze mij bieden binnen het Repsol Honda Team. Ik ben de laatste 25 jaar in mijn professionele carrière al actief bij Honda, eerst als rijder en recentelijk als een coach voor de vele Aziatische rijders die Honda over de hele wereld heeft. Om de kans te krijgen om op deze positie aan de slag te gaan bij een van de meest succesvolle teams in MotoGP is een grote eer voor mij, dus ik kan me er alleen maar op focussen om alles te geven voor Honda en om ze te helpen om hun doelen te bereiken. Ik weet zeker dat onze rijders er staan wanneer het nodig is, en wij zullen als team ook klaar zijn om weer voor de titel te vechten, met bescheidenheid maar ook met grote vastberadenheid.”

Puig zal tijdens de eerste officiële MotoGP test van 2018, welke van 28 t/m 30 januari aanstaande gehouden zal worden op het Sepang International Circuit in Sepang, beginnen aan zijn nieuwe functie in dienst van het Repsol Honda Team.