Alex Marquez heeft vrijdagmiddag in Le Mans de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training van de HJC Helmets Grand Prix de France. De Estrella Galicia 0,0 Marc VDS coureur was het snelst voor Francesco Bagnaia en Yonny Hernandez.

Ook de Moto2 coureurs kregen vrijdagmiddag in Le Mans een kletsnat circuit voorgeschoteld tijdens hun tweede vrije training van de Franse Grand Prix.  Leek het er in eerste instantie nog op dat de baan redelijk opdroogde, pluvius zorgde er even later voor dat de baan opnieuw kletsnat was.

Leek de uit de MotoGP klasse teruggekeerde Yonny Hernandez in eerste instantie de sessie als snelste af te gaan sluiten, in de laatste minuten waren het zowel Alex Marquez als ook Francesco Bagnaia die nog onder de tijd van de Colombiaan wisten te duiken.

Marquez sloot de sessie hierdoor als snelst af voor Bagnaia en Hernandezz.

Achter dit drietal noteerde Franco Morbidelli de vierde tijd voor Luca Marini, Xavi Vierge en Simone Corsi.

Hafizh Shyarin sloot de natte sessie af met de achtste rondetijd terwijl Miguel Oliveira en Tom Lüthi de top tien afsloten.

RW Racing GP coureur Axel Pons noteerde vrijdagmiddag de veertiende rondetijd.

Lorenzo Baldassarri voert met zijn snelste tijd uit de eerste vrije training de lijst aan na de eerste dag voor Morbidelli, Bagnaia en Mattia Pasini.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Tijdschema en volledige uitslagen (FIM Junior Moto3 World Championship)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag