Pecco Bagnaia heeft op zondag de Moto2 race gewonnen in Thailand. De Italiaan was na een hevige strijd met de twee Red Bull KTM Ajo coureurs in de openingsfase uiteindelijk een maatje te groot en won overtuigend voor teamgenoot Luca Marini en titelrivaal Miguel Oliveira. Bo Bendsneyder pakte zijn eerste WK punten in de Moto2 klasse met een veertiende plaats, NTS RW Racing GP coureur Joe Roberts werd dertiende terwijl teamgenoot Steven Odendaal crashte.

De tweede race die zondag op het programma stond was die voor de Moto2 klasse op het Chang International Circuit in Thailand. De zon scheen zeer fel en met een buitentemperatuur van 34°C en een baantemperatuur van zo’n 57°C was het erg warm.

Polesitter Lorenzo Baldassarri kwam goed van zijn plaats en nam de leiding in handen. Pecco Bagnaia sloeg op het daaropvolgende rechte stuk meteen toe en kwam naar de tweede plaats met daarachter Miguel Oliveira, Mattia Pasini, Brad Binder, Luca Marini, Pecco Bagnaia, Iker Lecuona en Alex Márquez.

In de openingsronde ging het al ter hoogte van bocht 3 mis voor Joan Mir, Marcel Schrötter en Augusto Fernández. Het leek erop dat Mir als eerste crashte en zijn twee collega’s meenam in zijn val. Een ronde later sloeg het noodlot ook toe voor Jorge Navarro en Stefano Manzi waardoor hun race ook vroegtijdig ten einde kwam.

Leider in het kampioenschap Bagnaia aarzelde niet en viel meteen aan door de koppositie over te nemen. Red Bull KTM Ajo coureurs Oliveira en Binder volgden de Italiaan meteen waardoor Baldassarri terug werd verwezen naar de vierde plaats.

In de derde ronde ging het ook mis voor NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal. De Zuid-Afrikaan kwam ten val terwijl teamgenoot Joe Roberts een zeer sterke start van de race kende en onderweg was op de twaalfde positie.

De strijd aan de kop van het veld werd fel aangezien titelrivalen Oliveira en Bagnaia meerdere malen de aanval op elkaar hadden ingezet. Na een aanvaring op vrijdagochtend in de eerste vrije training was de sfeer tussen het tweetal enigszins grimmig geworden maar nu in de race was de strijd als vanouds en namen ze de leiding enkele keren van elkaar over. Binder hield het duo nauwlettend in de gaten terwijl Baldassarri daarachter de fout in ging en de aansluiting verloor.

In de zesde ronde ging ook Alex Márquez de fout in en kwam ten val. Zijn race kwam ten einde waardoor beide Estrella Galícia MarcVDS 0,0 coureurs uitgeschakeld waren.

De felle strijd tussen de twee Red Bull KTM’s en Bagnaia ging door met agressieve inhaalacties waardoor Luca Marini langzaam maar zeker de aansluiting kreeg. Daarachter reed Fabio Quarataró en de Fransman was de snelste man op de baan waardoor ook hij richting de kopgroep ging. De vanaf pole vertrekkende Baldassarri ging in de negende ronde de fout in en crashte waardoor zijn race ten einde kwam.

Halverwege de race was het Bagnaia weer die aan de leiding reed en na een aantal ronden een marge van een halve seconde wist op te bouwen richting de beide Red Bull KTM Ajo coureurs. Oliveira deed er alles aan om de Italiaan te volgen en noteerde zijn persoonlijk snelste rondetijden, echter waren deze niet sneller dan die van de Sky Racing Team VR46 coureur voor hem. Bo Bendsneyder reed op dit moment op de zestiende positie en maakte kans op zijn eerste WK punten in de Moto2 klasse.

Bagnaia wist langzaam maar zeker zijn voorsprong uit te breiden naar een seconde en leek opnieuw af te stevenen naar een overwinning. De KTM’s hadden het moeilijk met de grip aan de voorkant waardoor Marini naar het tweetal toe wist te rijden en al gauw Binder achter zich wist te laten. Bagnaia was vertrokken maar Marini kon zijn teamgenoot helpen door Oliveira te passeren. Dit was precies wat de halfbroer van Valentino Rossi deed en kwam uiteindelijk als tweede over de finish achter winnaar Bagnaia die zijn zevende zege van het seizoen behaalde. Oliveira kwam als derde over de streep en verloor daarmee negen punten op rivaal Bagnaia waardoor de Italiaan nu 28 punten voorsprong heeft in het kampioenschap. Binder finishte als vierde met daarachter Quartararó, Pasini, Lecuona, Nagashima, Locatelli en Corsi in de top tien. NTS RW Racing GP coureur Joe Roberts kwam als dertiende over de streep en Nederlander Bo Bendsneyder eindigde een sterk gereden race als veertiende en pakt daarmee zijn eerste twee WK punten in het Moto2 kampioenschap.

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App