De regen speelde een grote rol tijdens de eerste dag van de Franse Grand Prix op het historische Le Mans circuit. Het deerde Bo Bendsneyder echter niet om de dag af te sluiten met een keurige negende rondetijd achter zijn naam.

Tijdens de eerste vrije training, die werd verreden op een opdrogende baan, was Bo Bendsneyder een groot deel van de sessie te vinden in de top van het veld. Na veertig minuten zagen we de Nederlander terug als negende op de lijst, minder dan drietiende van een seconde verwijderd van de snelste tijd van de Maleisiër Adam Norrodin.

De tweede vrije training werd vervolgens verreden op een kletsnatte baan. De rondetijden in deze sessie bleven dan ook ver verwijderd van de eerder in de ochtend gereden tijden. Bendsneyder wist zich ook in deze tweede vrije training goed te handhaven, was een regelmatige klant binnen de top tien om uiteindelijk toen de finishvlag getoond werd de twaalfde plaats in te nemen.

De vooruitzichten voor de rest van het weekend zijn droog, maar hoe dan ook de Nederlander is volgens eigen zeggen klaar voor de kwalificatie en de race, zowel op een droge als ook op een nat Le Mans circuit.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo (P9):
“Het was vandaag een positieve dag. We hebben de tijd goed benut door verschillende set-ups te proberen in de regen. De vooruitzichten voor de rest van het weekend zijn in principe droog, en eerlijk gezegd hoop ik daar ook wel een beetje op. Maar hoe dan ook, ik denk dat we ook als het nat is een goede afstelling hebben weten te vinden en voor het geval dat de kwalificatie of de race op een natte baan verreden worden dan zij we er ook klaar voor. Met de omstandigheden die we hier hadden vandaag kunnen we stellen dat de nieuwe asfaltlaag gewoon goed is; de grip was uitstekend en ik voelde me comfortabel.”

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Tijdschema en volledige uitslagen (FIM Junior Moto3 World Championship)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag