Jorge Martin heeft vrijdagmiddag in Le Mans de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training. Martin was het snelst op een kletsnat circuit voor Danny Kent en Niccolò Antonelli. Bo Bendsneyder zette in deze sessie de twaalfde rondetijd op de klok.

Konden de Moto3 coureurs vrijdagochtend in Le Mans hun eerste vrije training nog afwerken op een opdrogende baan, vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training kregen de 32 coureurs een kletsnat Frans circuit voorgeschoteld.

Het was Jorge Martin die na 40 minuten de lijst aanvoerde door een halve seconde onder de dan toe snelste tijd van Danny Kent te duiken. De Brit, dit weekend middels een wildcard aan de start te verschijnen als derde rijder van het Red Bull KTM Ajo Team, liet ook in deze sessie zien weinig aanpassingsproblemen te hebben bij zijn terugkeer in de Moto3 klasse. De KTM coureur was op het kletsnatte circuit zelfs enige tijd bovenaan de lijst te vinden totdat hij  in de slotfase onderuit schoof en deze training vroegtijdig zag eindigen.

Achter Martin en Kent was het Niccolò Antonelli die de sessie als derde afsloot voor Tatsuki Suzuki, Fabio Digiannantonio, Nicolo Bulega, Marcos Raminez en Marco Bezzicchi.

Andrea Migno en Darryn Binder waren de laatste twee coureurs die onder de moeilijke omstandigheden een tijd binnen de top tien op de klok wist te zetten.

Bo Bendsneyder sloot deze sessie af met de twaalfde rondetijd achter zijn naam. De Nederlander wist na een voorzichtig begin in de slotfase een serie goede rondetijden op de klok te zetten waarmee hij dik binnen de top tien stond. In de laatste minuten moest Bendsneyder echter nog weer een aantal plaatsen prijsgeven.

Livio Loi sloot deze sessie af als dertigste. Ook voor de Leopard Racing coureur kwam er, net als voor veel anderen, een vroegtijdig  einde aan de sessie nadat hij tijdens de sessie op het kletsnatte Franse circuit ten val kwam.

Gezien de omstandigheden gedurende deze sessie wist niemand van het veld zijn snelste tijd uit de ochtend aan te scherpen, de uitslag van de eerste vrije training is dan ook gelijk aan de samengestelde lijst na twee vrije trainingen.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Tijdschema en volledige uitslagen (FIM Junior Moto3 World Championship)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag