Valentino Rossi heeft zondagmiddag de 2017 editie van de Monza Rally Show op zijn naam geschreven. Het was de derde overwinning op rij en zijn zesde zege in totaal voor de negenvoudig wereldkampioen in het rally evenement met een hoog SHOW gehalte.

De Monza Rally Show is een jaarlijks terugkerend driedaags rally evenement op en rondom het historische bekende Monza circuit. Met Monster als titelsponsor en Valentino Rossi als grootste trekpleister wordt er van vrijdag tot en met zondag een geweldige show opgevoerd door een aantal grote namen uit de rally wereld en enkele beroemdheden waaronder dus de Movistar Yamaha MotoGP Team coureur.

Rossi bestuurde de afgelopen drie dagen een 2016-spec Ford Fiësta RS WRC en had tijdens het evenement Carlo Cassina aan zijn zijde als navigator. De MotoGP ster begon zondagochtend als leider aan de finaledag. Zijn voorsprong van 6,3 seconden op de op de tweede plaats staande Marco Bonanomi ging echter zondagochtend verloren toen Rossi een tijdstraf van tien seconden opgelegd kreeg vanwege een zeven kilo te lichte Ford Fiësta.

Rossi wist zondagochtend de voorlaatste etappe op zijn naam te schrijven terwijl Bonanomi tijdens de finaledag een aantal keren in de fout ging en kostbare tijd verloor.

Uiteindelijk was het zondagmiddag Rossi die voor de derde keer op rij aan het langste eind trok en met een verschil van 5,7 seconde op het als tweede eindigde WRC duo Thierry Neuville & Andreas Mikkelson de 2017 editie van de Monza Rally Show op zijn naam schreef. Ondanks zijn tegenslagen tijdens de finaledag eindigde Bonanomi, dit weekend met Gigi Pirollo als navigator, met een achterstand van 8,4 seconden op de winnaars nog wel als derde.

Veelvoudig motorcross wereldkampioen Tony Cairoli, onderweg met navigator Danilo Fappani, eindigden als vierde terwijl tweevoudig Italiaans rallykampioen Piero Longhi met naast zich Gianmaria Santini de top vijf completeerden.

Recordhouder
Met zijn derde opeenvolgende zege kwam het totaal aantal overwinningen voor Rossi in de Monza Rally Show op zes. De Italiaan wist het evenement te winnen in 2006, 2007, 2012, 2015, 2016 en 2017, een zegereeks waarmee hij de nieuwe recordhouder betreft het aantal overwinningen. Rinaldo Capello bezet achter de Italiaanse MotoGP coureur de tweede plaats op deze lijst met vijf overwinningen.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen