Maverick Viñales voerde donderdag na afloop van de tweede testdag op het Phillip Island Grand Prix Circuit het veld aan. De Yamaha coureur was het snelst voor het Honda duo Marc Marquez en Cal Crutchlow en het Ducati tweetal Alvaro Bautista en Andrea Dovizioso.

Na afloop van de tweede dag had de top vijf het volgende te vertellen:

 

Maverick Viñales, Movistar Yamaha MotoGP, snelste ronde 1’28.847, snelste:

“Vandaag hebben we ons met name gericht op de racesnelheid en dat ging goed, we hebben een grote stap weten te maken ten opzichte van de eerste dag. Ik voel me een stuk comfortabeler en ik de grip van de banden is echt beter. Ik denk dat we vandaag goed werk hebben geleverd, maar ondanks dat blijft er nog voldoende werk over. Zo zullen we nog een keuze moeten maken welk chassis we gaan gebruiken, net als een aantal andere minder grote dingen. We hebben nog steeds een groot aantal ronden te gaan. Natuurlijk probeerde ik aan het einde van de dag nog iets sneller rond te gaan maar in de derde en vierde sector verloor ik steeds de nodige tijd vanwege de stevige wind. Hierdoor lukte het me net niet om mijn snelste tijd van eerder op de dag te verbeteren, maar ondanks dat ben ik zeker tevreden. Ik ben snel met beide frames en ik kon constant rondetijden op de klok zetten van 1’29 laag en 1’29 half. Zoals ik al zei, we hebben vandaag een grote stap voorwaarts weten te maken en we gaan onze best doen om morgen weer een stap te maken.”

 

Marc Marquez, Repsol Honda, snelste ronde 1.29.309, tweede:

“Het was vandaag een dag van keihard werken, en ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel een beetje moe ben nu. We hadden vooraf een plan gemaakt met dingen die we af wilden werken vandaag, en dat is ons gelukt! Samen met mijn engineers besloten we om veel ronden te rijden en een aantal zaken te proberen waarbij we ons geconcentreerd hebben op het zo constant mogelijk te rijden, waarbij we tevens hebben geprobeerd om fouten te vermijden. Ik heb daarnaast aan het einde van de dag ook nog twee lange runs gereden, dit om twee verschillende elektronica configuraties te proberen en ik moet zeggen dat dit ons veel info heeft opgeleverd. Maar goed, net zoals ik gisteren al vertelde, we missen nog steeds iets omdat ik me nog steeds niet 100% comfortabel voel op de motor maar we zijn op de goede weg. Hopelijk geven deze twee lange runs ons de informatie die we nodig zijn om de gebieden te vinden waarin we een stap voorwaarts kunnen maken. Ik heb ook de nieuwe Michelin voorband getest en morgen zullen we de nieuwe achterband testen, helaas was daar vandaag geen tijd meer voor.”

 

Cal Crutchlow, LCR Honda, snelste ronde 1’29.325, derde:

“Vandaag was het een productievere dag voor het LCR Honda Team. Gisteren waren er nog een aantal kinderziektes, maar vandaag leek het erop dat we de gedurende de dag een goed tempo vast konden houden. We zijn tevreden over onze snelheid omdat deze constant is. We hebben veel verschillende dingen geprobeerd aan de motor, sommigen pakten goed uit en anderen juist niet helemaal zo goed. We zullen aan deze dingen moeten blijven werken, maar ik denk dat de Honda zich over het algemeen verbeterd, en dat is een goed teken voor ons. Om ons te blijven verbeteren moeten we door blijven gaan met het geven van de juiste informatie aan het adres van de fabriek. Het gekke aan vandaag is dat we niet eens bezig zijn geweest met het rijden van dat ene snelle rondje, hadden we dat wel gedaan dat zouden we nog wel eens heel competitief geweest kunnen zijn. Dat is iets dat we een andere dag nog kunnen doen, maar hoe dan ook ik ben meer dan tevreden met de constantheid die we hebben laten zien. De levensduur van de banden was goed en de motor werkt in zijn algemeenheid ook goed, en ondanks dat het gevoel dan misschien nog niet helemaal perfect is, de snelheid is daar, en dat is positief.”

 

Alvaro Bautista, Pull&Bear Aspar Team, snelste ronde 1’29.411, vierde:

“Vandaag hebben we met name gewerkt aan het verbeteren van het gevoel ten opzichte van gisteren en hebben we diverse verschillende dingen uitgeprobeerd. We hebben geen grote stap weten te maken maar een aantal kleine om mijn vertrouwen te verbeteren. Ik heb mijn snelheid iets weten te verbeteren ten opzichte van de eerste dag maar de waarheid is ook dat de omstandigheden beter waren en we allemaal sneller waren vandaag. Uiteindelijk waren we iets competitiever dan gisteren maar ondanks dit voel ik me nog steeds niet 100% hetzelfde als tijdens de laatste test in Sepang. We hebben duidelijk meer data verzameld en bijvoorbeeld een aantal nieuwe banden getest, en dat heeft ons een aantal positieve dingen opgeleverd. Over het algemeen kunnen we terugkijken op een complete dag. Laten we kijken of we ons morgen opnieuw kunnen verbeteren en opnieuw een aantal stappen in de goede richting kunnen zetten, stappen die ondanks dat ze niet heel groot wel belangrijk kunnen zijn. We zullen hard blijven werken om er voor te zorgen dat we met een zo goed als mogelijk en een tevreden gevoel kunnen vertrekken.”

 

Andrea Dovizioso, Ducati Team, snelste ronde 1’29.483, vijfde:

“Vandaag was best wel een positieve dag en ik voelde me duidelijk beter op de motor dan gisteren. We hebben, zoals we vooraf van plan waren, verschillende set-up test gedaan en die leverden een aantal verrassende resultaten op. Er zijn een aantal gebieden waar we nog steeds het nodige werk te doen hebben, werk waardoor de Desmosedici GP beter is in de bochten, maar vandaag waren mijn rondetijden sneller en zat alles veel dichter op elkaar. Er was minder wind, de motor was aanzienlijk stabieler en de set-up testen die we hebben gedaan hebben me geholpen bij het vinden van een beter gevoel.”

 

Handige links MotoGP test Phillip Island:

Volledige uitslagen
Fotoverslag