Op vrijdagmiddag waren het NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts die op een zeer regenachtige Red Bull Ring in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse het snelst waren voor Luca Marini. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de 21e rondetijd. 

Nadat het al stevig regende tijdens de tweede vrije training voor de MotoGP klasse viel er ook veel water uit de hemel in de tweede vrije training voor de Moto2 op de Red Bull Ring. Ondanks de flinke laag water op het Oostenrijkse asfalt gingen de coureurs de baan op en leken de meesten zich relatief comfortabel te voelen.

In de middagpauze tussen de eerste en tweede vrije trainingen werd bekend dat Moto3 coureurs Marco Bezzecchi en Philipp Oettl in 2019 bij het Red Bull KTM Tech 3 Moto2 team zullen rijden waardoor de huidige Tech 3 Moto2 coureurs Bo Bendsneyder en Remy Gardner op zoek moeten naar een nieuwe werkgever.

Het was NTS RW Racing GP coureur Joe Roberts die in de beginfase het sterkst begon in de regenachtige omstandigheden en de snelste tijd in handen nam voor Gardner, Pawi, Lowes, Odendaal en Fenati. Echter viel er enkele minuten daarna weer een zeer hevige regenbui waardoor de baancondities weer verslechterden en het gros van de coureurs de pitbox opzocht.

De neerslag verminderde weer waardoor de coureurs vervolgens weer de baan op gingen om meer ronden te kunnen rijden en zo een goed gevoel te creëren op het natte Oostenrijkse asfalt, vooral omdat de vooruitzichten voor de rest van het weekend ook wisselvallig zijn.

Het was zichtbaar dat de in Nederlandse dienst rijdende Roberts de limiet aan het opzoeken was aangezien hij bij het insturen van bocht 1 bijna de voorkant van zijn NTS verloor. Op de reflexen van de Amerikaan was echter niets aan te merken en hij kon zijn machine overeind houden.

Aan het einde van de sessie begon de regen toch weer heviger te worden en dit bleek de coureurs te verrassen. In volgorde gingen Sam Lowes, Joan Mir en Tetsuta Nagashima onderuit op het gladde asfalt en gleden de grindbak in, wel bleven ze ongedeerd.

In de slotfase wist Steven Odendaal er ondanks de omstandigheden nog een snelle ronde uit te persen waardoor er voor de Nederlanders een mooie primeur was met een 1-2 voor het NTS RW Racing GP team met Joe Roberts op de tweede plaats. Verder waren het Marini, Gardner, Pawi, Vierge, Quartararó, Locatelli, Nagashima en Bagnaia in de top tien. Bo Bendsneyder noteerde de 21e rondetijd.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl