Na een onverwachte en indrukwekkende terugkeer op Aragón, slechts 22 dagen na het breken van zijn scheen- en kuitbeen, heeft Valentino Rossi een kleine drie weken de tijd gehad om zo goed mogelijk zijn herstel voort te zetten. Aan de vooravond van de Motul Grand Prix of Japan laat de Italiaan weten hoe hij er zelf in staat. 

Valentino Rossi heeft laten weten zich veel beter voorbereid te voelen voorafgaand aan de Japanse Grand Prix op de Twin Ring Motegi. Na een heldhaftige terugkeer op Aragón drie weken geleden heeft de Italiaan veel gedaan om weer zo fit mogelijk op zijn Yamaha YZR-M1 te stappen. Nadat de negenvoudig wereldkampioen zijn titelkansen zag verdwijnen na het missen van zijn thuisrace op Misano is Rossi erop gebrand om het seizoen te eindigen met sterke resultaten, te beginnen aankomend weekend op Motegi.

“Na mijn terugkeer op Aragón ben ik verdergegaan met mijn revalidatie. Nu er drie races achter elkaar aankomen is het noodzakelijk om fysiek goed in orde te zijn. Ik heb er alles aan gedaan om zo fit mogelijk te zijn voor deze race in Japan, vooral aangezien deze race heel belangrijk is voor Yamaha. Ik vind dit een prachtige baan en ben blij dat ik er weer ben. Het was goed dat we na Aragón een extra week hadden om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. We gaan er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.”

Nadat dit weekend de Grand Prix van Japan wordt verreden zal het hele MotoGP circus de week erna aanwezig zijn op Phillip Island in Australië, waarna ze de week daarop in Maleisië op het Sepang International Circuit zullen aantreden.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag