Motorclub Assen e.o. stopt met organisatie NK Junior Moto Racing

1267
open-minibike
Open minibike klasse | foto© NK Junior Moto Racing

Met ingang van heden is Motorclub Assen en Omstreken niet langer verantwoordelijk voor de organisatie en promotie van het NK Junior Moto Racing. Dit nieuws heeft de Asser Motorclub vrijdag 04 december middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

De afgelopen drie jaar was de organisatie en promotie van het NK Junior Moto Racing in handen van de Motorclub Assen, dit in samenwerking met het in Assen gevestigde organisatiebureau LDP International B.V. Voor het seizoen 2021 stelt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, de KNMV, de voorwaarde dat het KNMV-bureau een aantal taken binnen de organisatie overneemt. Aan deze voorwaarde wil Motorclub Assen en Omstreken niet voldoen.

De afgelopen drie jaar was de KNMV verantwoordelijk voor wedstrijdtechnische zaken, zoals tijdschema’s, klasse-indelingen, reglementen, tijdwaarneming en technische keuringen. Motorclub Assen e.o. was verantwoordelijk voor het operationele en promotionele gedeelte, zoals ontvangst, inschrijvingen, baancommissarissen, op- en afbouw van het evenementterrein. LDP International B.V. werkte ondersteunend aan de Motorclub op het gebied van organisatie, promotie en communicatie.

NK Junior Moto Racing
Begin 2018 bracht de Motorclub Assen en Omstreken in overleg met de KNMV alle juniorklassen samen in één kampioenschap met één wedstrijdkalender; het NK Junior Moto Racing. Er werd bewust gekozen een aantal evenementen uit te breiden naar een volledig weekend met trainingen en kwalificaties op de zaterdag en warming-ups en races op de zondag. Het doel was om iets meer spreiding in het programma te creëren en tijd in te plannen voor workshops en trainingen. De noodzakelijke informatie voor de (potentiële) deelnemers, maar ook voor fans, journalisten en andere geïnteresseerden, werd gepubliceerd op een centrale website, www.juniorracing.nl. Voor de communicatie van de wedstrijden en promotie van het kampioenschap werd de focus verlegd van de traditionele motormedia naar distributie van videomateriaal via de sociale netwerken van de deelnemers en voor het kampioenschap in het leven geroepen eigen kanalen.

Deze formule wil de Motorclub niet loslaten. Motorclub Assen en Omstreken en LDP International B.V. danken de deelnemers, ouders, officials en de KNMV voor de plezierige samenwerking.

Met ingang van seizoen 2021 ligt de organisatie bij de KNMV
Door de coronacrisis is de KNMV gedwongen in financieel opzicht andere keuzes te maken. Dit heeft de KNMV ook besproken met de Motorclub Assen en Omstreken. Helaas hebben de gesprekken niet geleid tot een continuering van de samenwerking. Hierdoor zal de organisatie van het NK Junior Moto Racing voortaan door de KNMV zelf worden ingevuld. 

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Met ingang van heden staat alles over het NK Junior Moto Racing op de KNMV-website. Dit betekent dat alle informatie (wedstrijdkalender, tijdschema, alle reglementen, etc.) op deze nieuwe pagina wordt gepubliceerd. Daarnaast houden wij ouders, rijders en andere betrokkenen in aanloop naar het nieuwe seizoen met regelmaat per e-mail informeren over de stand van zaken.

De KNMV dankt Motorclub Assen en Omstreken als ook LDP International B.V. voor de prettige samenwerking.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App