Jules Cluzel (WorldSSP) en Jonathan Rea (WorldSBK) hebben zondagochtend op het Circuito San Juan Villicum de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Motul Argentinian Round.

WorldSSP
Vanwege de hevige regenval in de nachtelijke uren kregen de WorldSSP coureurs nog een deels nat circuit voorgeschoteld tijdens hun 15 minuten durende warm-up sessie. De actie kwam dan ook aarzelend op gang en veel coureurs besloten later of zelfs voor slechts één enkele ronde naar buiten te gaan.

Gedurende de sessie gingen de rondetijden in een snel tempo naar beneden aangezien de baan steeds droger werd en de omstandigheden verbeterden. Met een snelste ronde van 1’48.014 was het Jules Cluzel die het rapst was voor zijn landgenoot Corentin Perolari, Raffaele de Rosa, Thomas Gradinger en Nederlander Jaimie van Sikkelerus.

De tweede Nederlandse deelnemer dit weekend, Glenn van Straalen noteerde in deze niet veelzeggende sessie de zeventiende rondetijd.

WorldSBK
Op het moment dat de lichten op groen gingen voor de warm-up sessie voor de WorldSBK coureurs had de Argentijnse zon inmiddels goed zijn werk gedaan en was de baan al weer nagenoeg droog – vooruitzichten voor de rest van de dag zijn ook goed.

De rondetijden verschilden dan ook niet heel veel meer met de gereden rondetijden van de zaterdag verreden vrije trainingen. Het was Jonathan Rea die na afloop – de sessie werd al na 11 minuten vroegtijdig beëindigd vanwege een rode vlag situatie nadat Roman Ramos met een technisch probleem stil kwam te staan met een technisch probleem en daarbij olie achterliet op de baan – met een snelste ronde van 1’41.044 de lijst aanvoerde voor merkgenoot en zijn in 2020 toekomstige nieuwe teamgenoot Toprak Razgatlioglu en Marco Melandri.

Loris Baz noteerde verrassend de vierde rondetijd voor Chaz Davies, Lorenzo Savadori, Alex Lowes, Eugene Laverty, Tom Sykes en Nederlander Michael van der Mark.

 

Handige links Motul Argentinian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App