De toevoerwegen rondom het TT Circuit Assen zijn zondagochtend compleet vol gelopen. Met man en macht wordt er momenteel gewerkt om coureurs, monteurs en teamleden op tijd op hun werkplek te krijgen.

Nadat de toevoer afgelopen jaar op de wedstrijddag van de Dutch TT compleet vast liep is er dit jaar een compleet nieuw verkeersplan in gebruik genomen. Het nieuwe verkeersplan moest de problemen die er afgelopen jaar waren oplossen, de praktijk bleek zondagochtend echter totaal anders.

Met name op de speciale VIP route waar teamleden, monteurs, coureurs, de mediavertegenwoordigers en genodigden langs geleid werden liep compleet vast waardoor er hectische en gevaarlijke situaties ontstonden omdat men niet op tijd het circuit kon bereiken.

Naast het verkeer op de VIP route stond er rond 08:00 uur ook op de A28 tussen De Wijk en het knooppunt Hoogeveen een file van ruim vijf kilometer en werd de afslag 31A afgesloten vanwege het feit dat alle parkeerterreinen al vol zijn. Automobilisten kunnen via afrit 30 of 31 nog wel het TT Circuit Assen bereiken.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag