Het Nederlandse RW Racing GP kende dit weekend een lastige thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen. Axel Pons verbeet zondag de pijn tijdens de Moto2 race na een lelijke crash op zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie maar wist niet verder te komen dan de negentiende plaats.

De 87ste editie van de Dutch TT werd opnieuw gekenmerkt door typisch weer met voortdurend wisselende omstandigheden. De korte maar hevige regenbui maakte dat de warmup voor de Moto2 nat was, maar de rest van de dag bleef droog op wat spettertjes na.

Los van het weer was de hoop op een goed resultaat in de race voor RW Racing GP op zaterdagmiddag al verdampt door de zware crash van Axel Pons op het eind van de kwalificatie. Hoewel hij zondag redelijk hersteld was, was hij verre van fit genoeg om zijn tiende plaats op de startgrid te verzilveren. Een vroege fout, gevolgd door een botsing met een andere rijder, verknoeide de wedstrijd van Pons voor zijn teams thuispubliek.

Axel Pons, RW Racing GP (P19):
“Na de crash van gisteren deed alles nog pijn. Maar dat was niet het grootste probleem van vandaag. Het begon ermee dat ik in de eerste bocht een fout maakte, waardoor ik aan de buitenkant terecht kwam. Ik heb meteen geprobeerd om plaatsen goed te maken, in een poging niet de aansluiting te verliezen. Daarbij kwam ik in aanraking met Sandro Cortese. We kwamen samen in de grindbak terecht. Helaas viel hij, wat me erg spijt, terwijl ik wel verder kon. Praktisch gezien was het ook voor mij het einde van de race, want ik was het ritme volledig kwijt. Uiteindelijk is een 22ste plaats natuurlijk een teleurstelling, want we hadden echt de snelheid in zowel droge als natte omstandigheden. Om Assen dan te verlaten met lege handen, geeft geen voldoening. Aan de andere kant geeft het wel veel vertrouwen dat we weten dat de snelheid er is en dat we goed werk hebben geleverd met het team. Dat nemen we zeker mee naar de volgende wedstrijd, die al over een paar dagen is.’’

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager:
“Het is spijtig dat het weekend zo is afgelopen. We zaten er zo goed bij met P5 op vrijdag en de tiende plaats in de kwalificatie op zaterdag. Helaas had Axel een zware crash waardoor het lang onzeker was of hij wel kon starten. Hij was redelijk hersteld en we hadden een goede warmup, met een goede snelheid. Net voor de race echter ontdekten we een probleempje aan de motor. Dat konden we op de grid nog snel oplossen, maar bij de start maakte Axel een fout in de eerste bocht. Daardoor verloren we de aansluiting bij de eerste 15. Axel kon nog wel wat rijders inhalen, maar kwam vervolgens in aanraking met Cortese, waarvoor we onze excuses aanbieden. Dat kostte nog eens een seconde of tien, waardoor de wedstrijd eigenlijk wel klaar was voor ons. Het is vooral jammer omdat we het hele weekend met de top van de Moto2 meekonden. We hadden hier in Assen voor onze thuiswedstrijd heel veel gasten en een goed resultaat was leuk geweest. Aan de andere kant is het mooi dat Axel goed is hersteld van de eerdere problemen die er waren en dat de gevolgen van de crash van zaterdag meevallen. Op naar de Sachsenring dus.”

RW Racing GP heeft weinig rust, aangezien de volgende wedstrijd al volgend weekend op het programma staat, op de legendarische Sachsenring. Dat is de laatste race voor een welverdiende vakantie.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag