In de warm-up sessie voor de Motul TT Assen heeft Marc Marquez zondagochtend de snelste tijd in de MotoGP klasse gezet, Marcel Schrotter deed dat in de Moto2 klasse en Aron Canet in de Moto3. Moto2 coureur Bo Bendsneyder kwam tot de 22e tijd en Moto3 wildcard coureur Ryan van de Lagemaat werd dertigste. 

Moto3
Al na tien minuten was de training van de Moto3 klasse voor Marco Bezzecchi voorbij, nadat zijn KTM machine aan het einde van het start-finish gedeelte de geest gaf. Noodgedwongen parkeerde hij zijn rokende motor in de uitloopstrook van de Haarbocht, terwijl hij op dat moment de derde tijd in handen had.

Jorge Martin zette vroeg in de sessie de maatstaf, maar uiteindelijk was het zijn landgenoot Aron Canet die met een tijd van 1.42.566 de snelste was. Een verrassende tweede tijd was er voor de Japanner Keito Toba en Jorge Martin moest genoegen nemen met de derde tijd. Hij hield Enea Bastiannini, Jaume Masia en Jakub Kornfeil achter zich.

Ryan van de Lagemaat kwam in de warm-up sessie tot een tijd van 1.46.5 en is daarmee terug te vinden op de dertigste plaats. De Belgische Livio Loi kwam een stuk beter uit de bus en noteerde de zeventiende tijd.

Moto2
In de Moto2 klasse was Marcel Schrötter de beste man. De nummer twee van de kwalificatie domineerde de sessie en was uiteindelijk in een tijd van 1.38.041 de snelste van het veld. De Duitser hield Lorenzo Baldassarri en Simone Corsi achter zich. De vierde tijd was er voor Sam Lowes en Joan Mir en Andrea Locatelli waren vijfde en zesde. Poleman Francesco Bagnaia kwam niet verder dan de achtste tijd.

Bo Bendsneyder kende een goede sessie in aanloop naar de wedstrijd. De Rotterdammer was een fractie langzamer dan zijn kwalificatietijd en bleef binnen een seconde van Schrötter. Dit leverde Bendsneyder echter niet meer op dan de 22e tijd. Steven Odendaal van het NTS RW Racing GP team sloot de sessie af als 25e en teamgenoot Joe Roberts was 26e.

Voor Augusto Fernandez eindigde de sessie in de slotfase in de grindbak van de GT-bocht. De coureur van het Pons Team gleed weg over het voorwiel en crashte uit. Fernandez bleef ongedeerd en leed alleen materiële schade.

MotoGP
De warm-up van de koningsklasse werd gedomineerd door poleman Marc Marquez. De Repsol Honda coureur dook als enige onder de grens van 1.34 en kwam uiteindelijk uit op een tijd van 1.33.939. Daarmee blijf hij Andrea Dovizioso bijna een kwart seconde voor. Maverick Vinales en Andrea Iannone werden op bijna een halve seconde achterstand gezet.

Daarachter nam Jorge Lorenzo de vijfde tijd voor zijn rekening en daarmee hield hij de verrassend sterk acterende Pol Espargaro op zijn KTM achter zich. Valentino Rossi kwam niet verder dan de negende tijd, Johann Zarco was dertiende en Dani Pedrosa blijft dit weekend teleurstellen met een achttiende tijd.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag