De Moto2 kwalificatie op het TT Circuit Assen werd zaterdagmiddag al na enkele minuten stilgelegd nadat in de lastige condities een aantal zware crashes plaatsvonden. Lorenzo Baldassarri’s crash zorgde uiteindelijk voor een rode-vlag situatie en de Italiaan werd, bij bewustzijn, overgebracht naar het medisch centrum. 

De condities tijdens de Moto2 kwalificatiesessie waren zaterdagmiddag erg lastig, aangezien het TT Circuit Assen nog deels nat was. Vooral de witte lijnen aan de buitenkant het asfalt waren nog verraderlijk glad.

Francesco Bagnaia was de eerste coureur die onderuit ging bij het uitkomen van Meeuwenmeer en een ronde later ging Sandro Cortese hard onderuit bij het uitkomen van de snelle Ramshoek. Beide coureurs kwamen er enigszins duizelig, maar verder zonder kleerscheuren vanaf.

Op dezelfde plaats als waar Cortese onderuit ging raakte ook Lorenzo Baldassarri de witte lijn bij het uitkomen van de Ramshoek en de Italiaan werd met een flinke highsider van zijn Kalex machine geworpen. Baldassarri kwam daarbij hard op zijn rug terecht en kreeg vervolgens ook nog een tik na van zijn machine. De Forward Racing coureur bleef daarna in het gras liggen, waar hij werd verzorgd door het medische team van het TT Circuit Assen.

De kwalificatiesessie werd direct na de crash onderbroken met een rode vlag om de ambulance vrij baan te geven naar de plaats van het ongeval. Nadat Baldassarri gestabiliseerd was werd hij bij kennis afgevoerd naar het medisch centrum op het circuit.

Vanuit daar werd Baldassarri per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om een CT scan te laten maken. Over de exacte blessures en de ernst van de verwondingen  is op dit moment nog niets bekend.

Een woordvoerster van het Forward Racing Team liet ons weten dat Baldassarri ‘basically OK’ is na de beogende ernstig crash. Zodra we meer nieuws ontvangen zullen we dat uiteraard zsm melden.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag