Het was zondag een chaos op de wegen rondom het TT Circuit Assen. Het bedrijf dat, na de problemen van een jaar geleden, met maatregelen kwam om juist files te voorkomen, wil nog niet reageren op de vele klachten.

Bezoekers, teamleden en ook coureurs kwamen in lange files waarbij de grootste problemen ontstonden op de special aangelegd VIP route. Deze speciale route over het defensie terrein – waar naast de genodigden ook de teamleden, coureurs en mediavertegenwoordigers met een P1 of P2 parkeerkaart verplicht gebruik van moesten maken – kon de toevoer van maar liefst 3500 voertuigen bij lange na niet aan.

Sommigen hebben er uiteindelijk uren over gedaan om op het circuit te komen. Dat geduld was echter niet voor iedereen weggelegd: sommige motorliefhebbers besloten vroegtijdig om te keren en de wedstrijden thuis op TV te bekijken. Hun dure kaartjes bleven ongebruikt.

Adviesbureau Goudappel Coffeng heeft de maanden voorafgaand aan de 87e Dutch TT onderzoek gedaan naar de lange files die vorig jaar ontstonden richting het TT Circuit Assen. Samen met Rijkswaterstaat, politie en de gemeente werd een plan bedacht om dergelijke perikelen dit jaar te voorkomen.

Daarin lijkt het bureau niet geslaagd, al wil het daar zelf nog niks over kwijt. De dag wordt eerst geëvalueerd. Daarna wordt een reactie gegeven, liet een woordvoerder maandag aan de redactie van RTV Drenthe weten.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag