Op het TT Circuit Assen gaan zondagochtend om 11:00 uur de lichten op groen voor de achtste Moto3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Nederlandse  Moto3 wedstrijd.

Niccolo Antonelli heeft zich voor de zevende keer op pole gekwalificeerd voor wat de 126e start in zijn Grand Prix-carrière zal zijn. Tijdens zijn zes vorige poles heeft Antonelli slechts één keer de race gewonnen, in Brno in 2015.


Tijdens de zeven Moto3 races die tot nu toe in Assen zijn verreden, won alleen Jorge Martin vorig jaar de race vanaf de pole.


Dit is Honda’s zesde Moto3 pole op rij, wat de eerste keer is dat dit in de Moto3 klasse is gebeurd sinds vorig jaar toen Honda coureurs zich tijdens de eerste negen races op pole wisten te kwalificeren.


Kaito Toba heeft zich als tweede gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaat en zijn tweede eerste frontrow start is. De eerste keer was dit seizoen tijdens de openingsrace in Qatar. Daar was hij derde waarna hij later de race wist te winnen.


Tony Arbolino heeft zich als tweede gekwalificeerd, zijn vijfde startplaats op de eerste rij dit jaar. Dit is ook de eerste keer dat hij zich heeft vier keer op rij op de eerste startrij heeft gekwalificeerd.


De tweede startrij wordt aangevoerd door Tatsuki Suzuki, die daarmee zijn beste kwalificatieresultaat van dit seizoen uit Frankrijk en Catalunya evenaart. Het is de vierde keer dat heeft hij zich heeft gekwalificeerd binnen de top zes.


Ryan van de Lagemaat is ook dit jaar de enige Nederlandse deelnemer in de Moto3 klasse tijdens de Dutch TT. Van de Lagemaat vertrekt zondag vanaf P28 op de grid.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App