Op de Red Bull Ring gaan zondagmiddag om 12:20 uur de lichten op groen voor de elfde Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Oostenrijkse Moto2 wedstrijd.

Tetsuta Nagashima heeft zich voor het eerst in zijn Grand Prix-carrière op pole gekwalificeerd en is de derde Japanse coureur geworden die dit in Moto2, samen met Takaaki Nakagami (5 pole positions) en Shoya Tomizawa (2), heeft gepresteerd.


Brad Binder heeft zich als tweede gekwalificeerd, zijn tweede startplaats op de eerste rij dit jaar, samen met Assen.


Somkiat Chantra completeert als derde de eerste startrij, het beste kwalificatieresultaat voor een Rookie dit jaar. Dit is de zesde keer op rij dat er een Rookie op de eerste twee rijen van de grid staat.


Dit is de tweede frontrow start voor een Thaise coureur in de Moto2 klasse. De andere is Ratthapark Wilairot, die in 2010 de op één na snelste was tijdens de kwalificatie van de Nederlandse TT en de eerste in de Grand Prix sinds Nakarin Atiratphuvapat in de Moto3 vorig jaar in Valencia.


Met Tetsuta Nagashima, Brad Binder en Somkiat Chantra is dit de eerste startrij met niet-Europese rijders sinds de introductie van de Moto2 klasse in 2010.


Enea Bastianini, die vorige week in Brno zijn eerste podiumplaats in de middenklasse veroverde, heeft zich als vierde gekwalificeerd, wat het beste kwalificatieresultaat is in zijn eerste Moto2 seizoen.


Tom Lüthi heeft zich als vijfde gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij dit jaar drie opeenvolgende keren tweede (van Frankrijk tot Catalunya) was. Twee jaar geleden plaatste hij zich op de Red Bull Ring ook als vijfde voordat hij derde werd in de race.


Lorenzo Baldassarri heeft zich op P6 gekwalificeerd, wat het vierde jaar is dat hij hier op de eerste twee rijen van de startopstelling start. Hij wil voor het eerst op het podium eindigen omdat hij eerder dit jaar in Jerez ook vanaf de zesde startplaats de race won.


De kampioenschapsleider Alex Marquez heeft zich als elfde geplaatst, wat zijn slechtste kwalificatieprestatie tot nu toe dit seizoen is.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App