Na 9 Grand Prix weekenden in 2023: Slechts 2 MotoGP coureurs scoren in elke race

2541
franco-morbidelli
Franco Morbidelli (21) - Augusto Fernandez (37) | foto© Randy van Maasdijk

Het 2023 MotoGP seizoen begint komend weekend op de Red Bull Ring aan de tiende Grand Prix van het seizoen waarmee het seizoen halverwege is na dit weekend. Slechts twee coureurs wisten in alle eerste negen MotoGP (hoofd) races WK-punten te scoren.

Het 2023 MotoGP seizoen is, met negen van de 20 Grand Prix weekenden al achter de rug, bijna halverwege. En op dit moment zijn er slechts twee coureurs die in elke (hoofd) race in de top 15 wisten te finishen: Augusto Fernández en Franco Morbidelli.Alle andere coureurs hebben minimaal één DNF achter hun naam staan tijdens de op zondag verreden wedstrijden.

Opvallend is wel dat Morbidelli (Monster Energy Yamaha) slechts de twaalfde plaats bezet in de tussenstand van het kampioenschap. Twee keer een veertiende plaats zijn tot nu de slechtste resultaten voor de Yamaha coureur.

De Italiaan deelt deze status met MotoGP debutant Fernández (GasGas Tech3/KTM) die met een vierde plaats in Le Mans zijn beste resultaat tot nu toe wist te behalen in de koningsklasse. De Spanjaard, die na negen Grand Prix weekenden veertiende staat in het klassement, eindigde tijdens de Italiaanse Grand Prix als vijftiende hetgeen tot nu toe dus zijn slechtste resultaat is.

Naast Morbidelli en Fernandez zijn er echter nog wel drie andere MotoGP coureurs die dit seizoen WK-punten wisten te scoren in alle (hoofd) races waarin ze dit seizoen aan de start verschenen: Dani Pedrosa (Red Bull KTM) werd twaalfde tijdens zijn wildcard optreden tijdens de Spaanse Grand Prix in Jerez, Danilo Petrucci (Ducati) werd elfde tijdens zijn invalbeurt in Le Mans terwijl Pol Espargaró (GasGas Tech3/KTM), die vanwege zijn blessures alleen deelnam aan een hoofdrace in Silverstone, in de enige race waarin hij deelnam een twaalfde plaats wist te scoren.

Met 214 gescoorde WK-punten begint Francesco Bagnaia in Oostenrijk als leider in de tussenstand van het kampioenschap aan de tiende Grand Prix van het seizoen, dit ondanks dat hij dit seizoen al drie keer op zondag geen punten wist te scoren. Jorge Martin, die op dit moment met 173 WK-punten de tweede plaats inneemt in de tussenstand kende twee keer een 0-score dit seizoen. Hetzelfde geldt voor Marco Bezzecchi, de Mooney VR46 Racing Team coureur die met 167 punten de derde plaats inneemt in de tussenstand, zag zowel in Jerez als ook onlangs in Silverstone op zondag de finish niet.

Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’