Tetsuta Nagashima heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de Moto2 klasse op de Red Bull Ring. Op het zeer warme Oostenrijkse circuit wist de Japanner de eerste pole van zijn carrière te behalen voor Binder en de indrukwekkende Thai Somkiat Chantra. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 23e, NTS RW Racing GP teamgenoot kwam naar de 28e tijd.

Zaterdagmiddag om 15:10 uur ging de kwalificatie van start voor de Moto2 klasse op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk. Het was nog steeds erg warm met een buitentemperatuur van ruim 30°C en een asfalttemperatuur van rond de 50°C.

Qualifying 1
De coureurs die na de drie verreden vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden hadden in deze sessie een laatste kans om door te stromen naar Qualifying 2. Het was Iker Lecuona die met een 1’29.139 de snelste rondetijd wist te rijden voor de Italianen Luca Marini, Andrea Locatelli en Fabio di Giannantonio waardoor zij door mochten naar de tweede kwalificatiesessie en daar een poging konden wagen voor pole position.

Nicolo Bulega kwam nét tekort op een plaats in de top vier en eindigde als vijfde wat hem een negentiende startplaats oplevert voor de race van zondag. Daarachter waren het Dominique Aegerter, Stefano Manzi, Jonas Folger, Nederlander Bo Bendsneyder en Sam Lowes in de top tien. Steven Odendaal kwam in deze sessie naar de veertiende tijd wat hem een 28e startplaats oplevert.

Qualifying 2
De achttien snelste Moto2 coureurs gingen vervolgens vijftien minuten lang de strijd aan voor pole position op de heuvelachtige Red Bull Ring. Al vroeg ging het mis voor Marcel Schrötter aangezien de Duitser een fout maakte bij het ingaan van bocht 6. Hij verloor de voorkant van zijn Kalex en schoof onderuit. Wel kon hij de machine weer oppakken en terugkeren naar zijn pitbox.

Halverwege was het enigszins verrassend Tetsuta Nagashima die het bestaande polerecord had verbroken en de voorlopige pole in handen had voor Brad Binder en Somkiat Chantra. Met zo’n vijf minuten te gaan verlieten alle coureurs na een pitstop hun pitboxen weer op nieuwe banden om daarmee in de slotfase van de sessie een ultieme aanval te plaatsen op pole position.

Andrea Locatelli ging de fout in bij het ingaan van bocht 4. Hij vroeg te veel van de voorkant van zijn machine en schoof onderuit waardoor zijn sessie vroegtijdig ten einde kwam.

In de slotfase van de sessie werd er flink aangevallen door de coureurs maar de tijd van Nagashima bleek buiten bereik te zijn waardoor de Japanner de eerste pole position van zijn carrière behaalde. Binder deed goede zaken voor KTM en kwalificeerde zich als tweede voor een eveneens indrukwekkende prestatie van Chantra, die zijn eerste front-row start behaalde. Bastianini reed een keurige vierde rondetijd voor Lüthi en Baldassarri, daarachter eindigden Vierge, Navarro, Gardner en Marini in de top tien. Kampioenschapsleider Márquez kende een enigszins teleurstellende kwalificatie en kwam naar de elfde tijd. Ook Pasini, die na FP3 nog het snelst was, wist het niet rond te krijgen in Q2 en eindigde als vijftiende.


De Moto2 race over 25 ronden gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App