Nagashima voert eerste vrije training op Sepang aan, Bendsneyder 25e

19
Tetsuta Nagashima - Sepang International Circuit | foto© Randy van Maasdijk

In de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het zonnige en warme Sepang International Circuit in Maleisië was Tetsuta Nagashima vrijdagochtend het snelst voor Brad Binder en Alex Márquez. NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin klokte in deze eerste vrije training de 24e rondetijd, teamgenoot Bo Bendsneyder kwam naar de 25e tijd.

Vrijdagochtend om 09:55 uur lokale tijd, 02:55 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Sepang International Circuit in Maleisië. Nadat de baan tijdens de Moto3 sessie nog deels nat was konden de Moto2 coureurs nu met slicks op een nagenoeg volledig droge baan van start.

Al vroeg in de sessie ging Luca Marini de fout in. Bij het uitkomen van bocht 15, de laatste bocht voor start / finish, leek het erop dat de Italiaan een natte plek raakte waardoor hij met een high-sider ten val kwam. Het liep goed af voor de SKY Racing Team VR46 coureur en zijn Kalex maar het was opnieuw een waarschuwing. Een week geleden in Australië ging Marini ook onderuit in FP1, toen had hij behoorlijk last van zijn schouder.

Halverwege de sessie had Alex Márquez de snelste rondetijd in handen voor Tetsuta Nagashima en de volgend seizoen naar MotoGP vertrekkende Iker Lecuona. Ook Remy Gardner, Jorge Navarro en Lorenzo Baldassarri waren snel onderweg. Het was duidelijk wat de strategie was voor Márquez na twee enigszins teleurstellende weekenden in Australië en Japan. De Spanjaard heeft een voorsprong van 26 punten richting Brad Binder en zal aan einde van het weekend een voorsprong van minimaal 25 punten moeten hebben om het kampioenschap te behalen.

Uiteindelijk reed Tatsuta Nagashima met een 2’06.300 de snelste rondetijd van de sessie voor Brad Binder, vijf dagen geleden winnaar van de Moto2 race op Phillip Island, en Alex Márquez. Tom Lüthi kwam naar de vierde tijd voor Jorge Navarro en Luca Marini, verder eindigden Marcel Schrötter, Xavi Vierge, Marco Bezzecchi en Mattia Pasini in de top tien. NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin klokte in deze eerste vrije training de 24e rondetijd, teamgenoot Bo Bendsneyder kwam naar de 25e tijd.

Een crash was er in de slotfase nog voor Joe Roberts ter hoogte van de snelle bocht 10, de Amerikaan bleef wel ongedeerd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Sepang International Circuit gaat later vandaag om 14:10 uur lokale tijd, 07:10 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App