Nieman en Walraven winnen in Zolder, Walraven kampioen

335
nigel-walraven
Nigel Walraven - Zolder | foto© Mariska Grob - Motografie.nl

Frank Nieman (NK SuperCup600), Nigel Walraven (NK SuperCup 1000), Wim Broekestijn (ONK ProCup1000), Gert Linthorst (ONK ProCup 600), Jorg Nijssen (ONK SportCup 600) en Johny Henry (ONK SportCup 1000) zijn donderdag in Zolder winnaar geworden van de races meetellend voor de OW Cup. Walraven en Linthorst stelden tevens de 2018 titel veilig.

De voorlaatste OW Cup races van het seizoen werden donderdag verreden op het Circuit van Zolder in België. De races werden verreden onder nagenoeg perfecte weersomstandigheden.

ONK SuperCup 1000
In deze klasse werd de pole behaald door de als gastrijder aan de start verschijnende Yan Ancia. Ook in de race kwam de Belgische BMW-coureur als eerste over de finish maar volgens de regels doen gastrijders in de OW Cup niet mee voor de punten. Van de vaste OW Cup coureurs was het Nigel Walraven die het snelst was in de race en het maximale aantal punten wist te scoren voor Cliff Kloots en Danny van der Sluis. Laatstgenoemde leek in de slotfase nog een aanval te kunnen doen op de tweede plaats van Kloots, zij het niet dat de Start Racing coureur iets te enthousiast was, zich verremde en daarbij een uitstapje maakte door het gravel. De Staphorster wist de schade echter beperkt te houden en alsnog als de derde plaats voor zich op te eisen.

Toine Gierkink eindigde als vierde van de aanwezige OW Cup coureurs voor Kenny Tournel en de snelle jongedame Jolanda van Westrenen.

Met de finale wedstrijden nog te gaan bleek Walraven met zijn overwinning voldoende punten te hebben om de titel vroegtijdig veilig te stellen.

Frank Nieman – Zolder | foto© Mariska Grob – Motografie.nl

ONK SuperCup 600
Ook in deze klasse was het een gastrijder, Arne de Wintere, die het snelst was in zowel de kwalificatie als ook in de race. De race werd echter in twee delen verreden nadat Jeroen Hilster na een aantal ronden in de eerste bocht na start/finish ten val kwam. Ondanks dat Hilster bij de crash ongedeerd bleef werd de race onderbroken middels een rode vlag situatie. In het eerste deel van de race was het Frank Nieman die in het spoor van De Wintere de snelste reguliere OW Cup coureur was voor Guus Boes, Thijs Peeters, Jorn Hamberg en Joris Lentfert.

Na de herstart over een race van vijf ronden was het Boes die in het spoor van De Wintere de snelste reguliere OW Cupper was voor Nieman, Djim Ulrich, Peeters en Hamberg. Nadat de tijden van de eerste en tweede race bij elkaar opgeteld waren werd Nieman tot winnaar uitgeroepen voor Boes, Peeters, Hamberg en Ulrich.

In de overige klassen gind de winst donderdag naar Wim Broekestijn (ONK ProCup1000), Gert Linthorst (ONK ProCup 600), Jorg Nijssen (ONK SportCup 600) en Johny Henry (ONK SportCup 1000) waarbij Linthorst net als Walraven vroegtijdig de titel veilig wist te stellen in de ONK ProCup 600.

Volledige uitslagen OW Cup races Zolder:  09 – OW-Cup Zolder 2018

yan-ancia
ONK SuperCup 1000 race: Yan Ancia voor Nigel Walraven | foto© Mariska Grob – Motografie
arne-de-wintere
ONK SuperCup 600 race: Arne de Wintere voor Frank Nieman | foto© Mariska Grob – Motografie.nl