Niet fitte Michael van der Mark (P9): “Ik voel me de laatste twee dagen niet zo lekker”

4554
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© foto© BMW Motorrad

Michael van der Mark sloot vrijdag de eerste dag van de Pirelli Indonesian Round op het gloednieuwe Pertamina Mandalika International Street Circuit af met de negende rondetijd achter zijn naam. Gezien de omstandigheden, de Nederlander wordt al een paar dagen geplaagd door een buikgriep, geen slechte prestatie van de BMW Motorrad WorldSBK Team coureur.

De eerste twee vrije trainingen op het nieuwe Pertamina Mandalika International Street Circuit zitten erop voor de WorldSBK coureurs. De resultaten op de baan weerspiegelen echter niet het ware potentieel van Michael van der Mark. De BMW Motorrad WorldSBK Team coureur sloot de eerste vrije training weliswaar af met de achtste rondetijd, de tweede vrije training als negende en beëindigde met deze prestaties de eerste dag als negende op de tijdlijst met slechts een achterstand van 0,708 seconde. Op zichzelf geen verkeerde uitgangspositie, helemaal niet aangezien de Nederlander in de tweede vrije training – des sessie waarin de snelste rondetijden van de dag werden gereden – noodgedwongen zijn energie moest sparen en maar slechts twaalf ronden reed. De reden, Van der Mark werd de afgelopen dagen in het warme Indonesië getroffen door een buikgriep en had derhalve problemen om voldoende voedsel binnen te houden.

Michael van der Mark: P9, 1’34.938: “Ik voel me de laatste twee dagen niet zo lekker. Ik heb vandaag zoveel mogelijk mijn krachten proberen te sparen. De afgelopen twee dagen had ik namelijk moeite om voldoende eten binnen te houden. Ik heb hierdoor niet de kracht die je normaalgesproken hard nodig hebt voor een raceweekend. De hitte hier is niet het probleem, de afgelopen paar dagen waren veel ongemakkelijker. Maar goed, het positieve is dat ik me elk uur een beetje beter voel. Als we dit allemaal in ogenschouw nemen dan is mijn achterstand vandaag zo slecht nog niet.
Vanochtend tijdens de eerste vrije training hadden we best nog wel een aantal probleempjes op te lossen. Het feit dat het hier buiten de ideale lijn nog erg stoffig is maakte het ook niet makkelijker op omdat de BMW op sommige plaatsen best moeilijk in te sturen is. Voor de tweede training hebben we veel veranderd aan de motor om hem beter de snelle bochten in te krijgen – dat heeft ons veel geholpen. Gezien de paar ronden die we vanmiddag hebben gereden, is 0.7 sec achterstand helemaal niet slecht. De vierde sector op dit circuit is niet echt goed voor ons, daar is de grip namelijk het slechtst.
Wat betreft het nieuwe circuit, het is indrukwekkend wat ze hier in zo’n korte tijd hebben gedaan. Zelfs tijdens de trackwalk vond ik de lay-out van het circuit al geweldig. Elke sector

Indonesische roots
Voor Michael van der Mark heeft het evenement op het vakantie-eiland Lombok in Indonesië op zichzelf al iets bijzonders. Net als Moto2 coureur Bo Bendsneyder heeft ook Van der Mark, gezien de Indonesische afkomst van zijn oma (moederskant) een link met het land.

Voor Bendsneyder gaat de link met Indonesië echter nog verder. Het Indonesische bloed – de grootouders (vaderskant) van Bendsneyder zijn van Indonesische afkomst – leverde hem een jaar terug zelfs een langer verblijf als coureur op in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Bendsneyder tekende voor aanvang van het huidige seizoen namelijk een contract bij het Pertamina Mandalika SAG Racing Team, het Spaanse Moto2 team dat dezelfde titelsponsor heeft als het nieuwe Indonesische circuit. Een reden voor de Indonesische organisatie om Bendsneyder dit weekend zelfs uit te nodigen om naar Lombok te komen voor een aantal pr-activiteiten op en rondom het circuit.

 Handige links Pirelli Indonesian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter