Nieuw seizoen NK Junior Moto Racing afgetrapt in Assen

763
minibikegp-assen
Minibike GP | foto© Mariska Grob

Het eerste weekend van april kwamen de coureurs van het NK Junior Moto Racing naar de TT Junior Track in Assen om de eerste wedstrijd van het seizoen te rijden. Op zaterdag reden de coureurs van de Puchshop Racing Cup hun eerste races terwijl de andere klassen vier vrije trainingssessies hadden. Het bleef de hele dag regenen en dus maakten de Puchshop-rijders zich op voor een wet race, terwijl het op zondag droog en zonnig zou zijn, met een ijskoud windje erbij.

Puchshop Racing Cup
Een week eerder werd er al een door de Puchshop Racing Cup georganiseerde proloog verreden in Staphorst. Het grootste deel van die dag was het nat, en dat bleek een uitstekende generale repetitie voor de seizoensopener in Assen. Het werd een waterballet met bijbehorende schuivers en mechanische problemen, maar niet voor Rienk van der Weide en Thimo Minnen. Zij hielden het hoofd koel, de gepoetste zijde boven en wonnen respectievelijk de Expi- en Standaardklasse.

Minibike GP
Het was de eerste en tevens laatste wedstrijd voor de MinibikeGP, die zal worden vervangen door de Junior E klasse met elektrische minibikes. Er verschenen vier heren en één jongedame aan de start, waarbij Mick Koomen, die afgelopen jaar in de Junior B reed, een tandje te snel was voor de voorheen Junior A coureurs. Koomen won beide races en daarmee het dagklassement, waarin Sylvain Sinke tweede en Evan Ruitenberg derde werd.

Supermoto 250 tot 450cc
Het volste startveld van het weekend met maar liefst 23 rijders! Daarvan vier coureurs met een 250cc machine, die voor eigen bekers reden. De gebroeders Lars en Stijn Baron mochten naar het podium voor respectievelijk de eerste en tweede plaats, Dean Fischer werd derde. Bij het geweld van de 450cc machines was het Dion Otten die Jos Koelewijn te snel af was. Roy Klompmakers mocht mee naar het podium voor de derde plaats.

Supermoto Junior
Bij een aantal wedstrijden van het NK Junior Moto Racing zijn de jeugdige coureurs van de Supermoto Junior klasse met hun 85cc-machines van de partij. Bij de openingsrace van het seizoen was het regerend Yamaha R125 Cup coureur Thije Ligtermoed die het snelst was. Hij werd eerste in het dagklassement voor Lars Weißensee en Kyano Schoo.

Molenaar NSF100 Cup en de Yamaha R125 Cup powered by KicXstart
Molenaar NSF 100: JayJay den Hoed wint seizoensopener in Assen
Yamaha R125 Cup powered by KicXstart: Megard wint eerste wedstrijd van het seizoen in Assen

De volgende race wordt wederom verreden op de TT Junior Track in Assen, en wel op zaterdag 13 mei.