Traditioneel vindt de Dutch TT plaats in het laatste weekend van juni op het TT Circuit Assen. De 2019 editie van de Motul TT Assen biedt opnieuw plaats aan de drie traditionele categorieën en de MotoGP Red Bull MotoGP Rookies Cup. Nieuw dit jaar is echter de ‘Nations Cup’ race.

Naast het vaste wedstrijdprogramma (Moto3, Moto2, MotoGP en de Red Bull MotoGP Rookies Cup) zijn de KNMV en TT Circuit Assen dit jaar van plan om – met de volledige steun van FIM Europe – een echte Tourist Trophy voor Supersport en Superbikes te laten verrijden in het bijprogramma.

Deze Tourist Trophy is een gecombineerde wedstrijd voor nationale Supersport- en Superbike-categorieën. Elke nationale motorsportbond van een Europees land mag zijn 5 beste rijders in één van beide categorieën afvaardigen die vervolgens op het TT Circuit Assen kunnen strijden tegen hun rivalen uit verschillende Europese landen. FIM Europe bestudeert momenteel zelfs de mogelijkheid om van deze ‘Nations Cup’ een nieuw Europees kampioenschap te maken.

De vrije trainingen en kwalificaties staan gepland op vrijdag 28 juni. De zestien ronden tellende race start op zaterdag 29 juni met de bekende en spectaculaire ‘Le Mans-start’. De top drie in de Supersport en Superbikes ontvangen prijzengeld waarbij de winnaars in beide klassen met maar liefst € 2.500 naar huis gaan.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App