Tijdens de ‘Hockenheim Classics’ wist Jan Frank Bakker de eerste race op zaterdag te winnen en ging Lex van Dijk zondag als winnaar over de streep. Guust van Gool werd een keer tweede en derde en Roel Pasop derde in de eerste race.

De weersomstandigheden waren niet optimaal het afgelopen weekend rond het fraaie circuit van Hockenheim, het regende af en toe, maar tijdens de wedstrijden van de NK Classics en de IHRO rijders was het zo goed als droog.

Het zijn de laatste twee races van het NK Classics dit jaar. De deelname is wat aan de magere kant, mede vanwege ziekte en/of ernstige motorschade waar sommige vaste NK-rijders mee te kampen hebben. 

Trainingen:
Tijdens de eerste training op vrijdag is er een valpartij van Gert Boon, die door olielekkage van zijn Triumph er met een highsider af gaat… Er ontstaat een rode vlag situatie. Nadat de training opnieuw van start gaat, komt er wederom een rode vlag moment omdat een Belg op zijn Bultaco onderuit gaat over het oliespoor dat Gert heeft neergelegd…

Uiteindelijk trekt Jan Frank qua trainingstijd aan het langste eind, voor Lex van Dijk, Guust van Gool en Roel Pasop.

De tweede training op zaterdag verloopt zonder incidenten en nu is het Lex die de snelste tijd rijdt, wel iets langzamer dan Jan Frank op vrijdag… Lex wordt gevolgd door Guust, Roel en Jan Frank.

Samenvoeging van de twee trainingssessies geeft Jan Frank de eerste startplek met zijn tijd van 1.50.2, gevolgd door Lex, Guust en Roel. Daarachter Hans v.d. Starre en Henk Nebbeling.

Race 1:
De eerste wedstrijd, met helaas dus niet zo’n groot startveld, gaat zaterdagmiddag om 16.45 uur van start. Iedereen komt goed weg en er is direct strijd tussen Jan Frank en Lex…

Helaas duurt dit slechts drie ronden, want in de vierde omloop loopt de Suzuki van Lex vast. Daarna rijdt Jan Frank eenzaam op kop en wint ook de race.. Op enige afstand komt Guust als tweede binnen en Roel finisht op wederom wat afstand als derde.

Henk Nebbeling eindigt als vierde en wordt gevolgd door Hans v.d. Starre. Dan volgen Sietze Douma en eerste 350-er Leo Smids. De negen wordt volgemaakt door achtereenvolgens Jan Koning en Alex Siertsema.

Race 2:
Zondagmiddag gaat de tweede wedstrijd rond 14.20 uur van start. Er komen wat druppels naar beneden, maar gelukkig geen echte regen… Jan Frank in eerste instantie op kop, maar Lex zit er al gauw kort achter.

Lex neemt de kop over, maar Jan Frank blijft er dicht achter. Vanaf de vijfde ronde worden de eerste achterblijvers gedubbeld en kan Lex loskomen van Jan Frank.

Voor het kampioenschap maakt dat niet meer uit want Jan Frank heeft allang zijn elfde (!) kampioenstitel  binnen en vindt een tweede plek in deze race uiteindelijk wel oké…

Lex dus winnaar op zijn Suzuki die dit keer helemaal heel blijft en is terecht blij. Jan Frank tweede en de derde podiumplek wordt ingenomen door Guust van Gool.

Roel Pasop wordt nu vierde en Henk Nebbeling vijfde. Hans van der Starre pakt de zesde plaats en is blij want hij schuift een plaatsje op in het NK eindklassement ten koste van de afwezige Ton Groot.

Sietze Douma wordt zevende en wordt gevolgd door Leo Smids (350cc) en Jan Koning.

  1. Jan Frank Bakker (KNMV NK Classics kampioen 2019)
  2. Guust van Gool
  3. Roel Pasop
  4. Henk Nebbeling
  5. André Huijgen
  6. Hans van der Starre
  7. Ton Groot
  8. Marc Beltman
  9. Alex Siertsema
  10. Jan Koning

Leo Smids is CMRCH 350cc kampioen 2019.

Met dank aan Ernst Hagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App